Hrskava i ukusna

Isprobaj četiri slasne podloge za cheesecake!

Kada je u pitanju kolač od sira ili cheesecake, tvoja mašta je granica
Lifestyle / Hrana | 16. 09. 2020. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Isprobaj četiri slasne podloge za cheesecake!

Od petit keksa do lješnjaka i pistacija za verziju bez glutena, donosimo ti slasne tajne za nekoliko različitih podloga za cheesecake.

Kada je u pitanju kolač od sira ili cheesecake, tvoja mašta je granica. Od ukusne i osvježavajuće verzije s limunom i limetom, kombinacije drugih voćnih okusa pa sve do čokoladne verzije...

No, cheesecake nije mnogima omiljen kolač samo zbog svojeg kremastog punjenja, već i zbog hrskave podloge. Upravo se zbog toga i mi vraćamo na početak priče te ti donosimo nekoliko ideja za pripremu cheesecake baze, piše missgastro.

Petit keksi s otopljenim maslacem možda jesu klasičan, brz i lak izbor, no ako želiš biti kreativna, evo nekoliko ideja koje možeš iskoristiti.

Začinjeni keksi

Začinjeni keksi, poput speculaas ili keksa s đumbirom. čine ukusnu osnovu za citrusni kolač od sira ili za jesensku verziju cheesecakea s bundevom. U nastavku te tako čeka recept za klasičan cheesecake koji zbog nove i drugačije podloge ipak postaje poseban.

Jednostavni crno-bijeli desert

Oreo keksi

 Ako u planu imaš napraviti čokoladnu bombu zanimljivih boja svakako kreni s podlogom od Oreo keksa. Smrvljeni, ukusni i tamni, Oreo keksi odlična su podloga za cheesecake s trešnjama ili za red velvet verziju ovog popularnog kolača.

Recept u nastavku donosi ti jednostavnu crno-bijelu verziju ovog deserta koji bi bio odličan dodatak za vrijeme tematske filmske večeri, pogotovo ako voliš i crno-bijele filmove.

Zdrobljeni pereci ili pahuljice

Prilikom sljedeće pripreme svoj kolač "sagradi" od smrvljenih pereca i karamele ili pak maslaca od kikirikija. Možeš upotrijebiti i usitnjene pahuljice, koje su osobito ukusne kada dolaze u spoju s omiljenom čokoladom!

Kada je u pitanju kolač od sira ili cheesecake, tvoja mašta je granica

Orašasti plodovi

Prikupi malo lješnjaka, oraha ili pistacija, očisti ih te ih stavi u svoj multipraktik. Uključi ga i pričekaj dok ne nastane tekstura koja te podsjeća na zdrobljene kekse. Mrvljene orašaste plodove zatim pomiješaj s maslacem i tvoja bezglutenska baza spremna je za daljnju uporabu! 

Kopirati
Drag cursor here to close