AntiDayton

Ispred sarajevske Katedrale izrezana torta u obliku zastave sa ljiljanima

Nihad Aličković, osnivač Pokreta "AntiDayton", koji su organizirali podjelu torte, izjavio je za agenciju Anadolija da posljednjih godina na simboličan način obilježavaju datume važne u povijesti BiH.
Lifestyle / Hrana | 01. 03. 2019. u 15:30 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Dana neovisnosti, 1. ožujka, ispred sarajevske Katedrale podijeljena je torta građanima glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Najveća torta u obliku zastave s ljiljanima, dimenzija 3 x 1,5 metar, izazvala je veliko zanimanje građana koji su u velikom broju dan odlučili provesti u šetnji sarajevskim ulicama.

Nihad Aličković, osnivač Pokreta "AntiDayton", koji su organizirali podjelu torte, izjavio je za agenciju Anadolija da posljednjih godina na simboličan način obilježavaju datume važne u povijesti BiH. 

"Povodom Dana neovisnosti, mi kao pokret koji obilježava sve bitne datume, odlučili smo se i ove godine da na poseban način obilježimo Dan neovisnosti BiH. Željeli smo da tim povodom napravimo zastavu ovih dimenzija tri metra sa 1,5", pojasnio je Aličković. 

Foto: Anadolija / Torta je u obliku zastave s ljiljanima, dimenzija 3 x 1,5 metar

Cilj je, kako je kazao i odati poštovanje svima koji su pod ovom zastavom dali svoje živote za ovu domovinu. 

"Sigurno je najveća torta koja je urađena u obliku zastave RBiH", dodao je Aličković.

I na Trgu oslobođenja "Alija Izetbegović" organizirano je druženje i zabava za sve građane u organizaciji Vlade Kantona Sarajevo. 

Dan neovisnosti Bosne Hercegovine na ovaj način je prvi put u Sarajevu svečano obilježen i na otvorenom, različitim zabavnim i kulturno-umjetničkim programom namijenjenim mališanima.

U prazničnoj atmosferi, svojim nastupima predškolski i školski zborovi, mladi plesači i pjevači, folklorni ansambli, uz recitale i video prezentacije, zabavljali su sve koji došli uveličati svečanu atmosferu.

Sa kostimiranim glumcima posjetitelji su imali priliku napraviti zajedničke fotografije u posebno dizajniranim selfi kornerima.

Kopirati
Drag cursor here to close