Ukusni zalogaji

Iskoristite višak kuhanih jaja

Višak kuhanih jaja možete pretvoriti u ukusna jela, evo nekoliko recepata
Lifestyle / Hrana | 04. 04. 2021. u 20:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S blagdanskog stola uvijek ostanu ostaci koje najčešće jedemo još nekoliko dana poslije, a imate li viška kuhanih jaja, možete ih iskoristiti za različite ukusne obroke.

Donosimo nekoliko recepata u kojima će se kuhana jaja savršeno slagati s ostalim namirnicama i osigurati konkretne obroke.

Koliko se dugo kuhana jaja mogu jesti?

Neoljuštena, tvrdo kuhana jaja bez problema mogu stajati u hladnjaku 7 dana pa ih možete jesti i cijeli tjedan nakon Uskrsa, u zanimljivim varijantama. Krumpir salata Osim kuhanih jaja, možete iskoristiti i ostatke mladog luka umjesto običnog, kako bi ova salata bila još ukusnija, javio je ranije T-portal.

Punjena jaja

Ima raznih recepata, ali osnova je ista. Prerežite jaja na pola, izvadite žumanjke u jednu posudu. Pomiješajte ih s malo soli, papra, majoneze ili senfa, a možete dodati komadiće šunke i sira. Svako jaje napunite i ukrasite listićima peršina.

Salata od tjestenine

Ako vam se ne jede meso nakon blagdana, jaja narežite na manje komade, pomiješajte s ohlađenom tjesteninom, dodajte majoneze, vrhnja, sol i papar. Možete dodati i ostatke rotkvica ili cherry rajčice.

Tost s avokadom i jajima

Šnitu tosta, poželjno integralnog zagrijte u tosteru, avokado narežite na kockice i vilicom drobite dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte mu sol, papar, čili i malo limunovog soka. Kuhano jaje narežite na ploške. Tost premažite namazom od avokada, a šnite jaja posložite na vrh. Ovo je idealan način za ubaciti jaja u zdrav i hranjiv doručak. Sendviči Najjednostavniji način za iskoristiti kuhana jaja je da radite sendviče u koje možete ubaciti kuhanu šunku, rotkvice, mladi luk, namaz od hrena... Sve ono što volite i što ste imali na blagdanskom stolu.

Kopirati
Drag cursor here to close