Odlična slastica!

Iskoristi sezonu jagoda fantastičnim receptom

Ovaj desert neodoljivo podsjeća na trifle, ali biskvit je zamijenjen keksima, a klasična krema od vanilije brzinskom kombinacijom krem sira i umaka od jagoda.
Lifestyle / Hrana | 16. 05. 2021. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iskoristi sezonu jagoda fantastičnim receptom

Trifle je slatki engleski složenac koji se sastoji od komada biskvita, kreme od vanilije, tučenog vrhnja i voća. Posebna se pažnja pridaje slaganju slojeva jer se servira u velikim staklenim posudama na stalku. Ovaj desert neodoljivo podsjeća na trifle, ali biskvit je zamijenjen keksima, a klasična krema od vanilije brzinskom kombinacijom krem sira i umaka od jagoda.

Sastojci su dovoljni za četiri veće staklene čaše ili pak šest manjih. Naravno, možeš pripremiti i klasični trifle u jednoj većoj posudi i na efektan način završiti obiteljski ručak.

Sastojci:

600 g jagoda + 100 g za serviranje

100 g šećera

200 g krem sira

450 ml slatkog vrhnja

60 g šećera u prahu

150 g keksa s maslacem

Priprema: 

Jagode operi, očisti i nareži na male komade. Prebaci ih u duboku tavicu, pospi šećerom i kuhaj na laganoj vatri 20-ak minuta. Kad omekšaju dodatno ih zgnječi drvenom žlicom i prebaci u čistu posudu pa prekrij plastičnom folijom.

Pričekaj da se ohladi prije no što započneš pripremu kreme.  U velikoj posudi izmiksaj slatko vrhnje sa šećerom u prahu u čvrsti šlag. U drugoj posudi izmiksaj krem sir pa mu dodaj četvrtinu pripremljenog (i ohlađenog) umaka od jagoda.

Kratko izmiksaj kako bi dobila jednoličnu smjesu pa žlicom umiješaj polovicu slatkog vrhnja. Prebaci pripremljenu kremu od sira i jagoda u jednu slastičarsku vrećicu, a u drugu ostatak tučenog vrhnja. 

Pripremi četiri čaše, grubo zdrobi kekse s maslacem i kreni s nizanjem slojeva po vlastitom ukusu.

Uživaj!

 

Kopirati
Drag cursor here to close