Tope se u ustima

Ideja za ručak: Zapečene njoke s mozzarellom

Umiješajte ¾ mozzarelle i većinu bosiljka. Smjesu razdijelite u šest keramičkih posudica otpornih na toplinu ili stavite u jedan veliki protvan.
Lifestyle / Hrana | 28. 01. 2021. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volite li njoke u kombinaciji sa sirom, vjerujemo da će vam se svidjeti i recept za zapečene njoke s mozzarellom i ljutkastim kobasicama chorizo, koji će biti izvrsna ideja za ručak. Umjesto kobasica možete staviti i dimljenu papriku, želite li izbjeći meso.

Priprema ovog jednostavnog, a zaista prefinog jelo koje se topi u ustima traje desetak minuta, a samo kuhanje oko 25 minuta. Jedna porcija zapečenih njoka s mozzarellom i kobasicama sadrži oko 318 kalorija, piše zadovoljna.hr.

Sastojci (za šest osoba):

- 1 žlica maslinova ulja
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, zdrobljena
- 120 g kobasice chorizo, narezana na kolutiće
- 800 grama nasjeckane rajčice u konzervi
- 1 žličica caster šećera (ili šećera u prahu)
- 600 g njoka
- 125 g mozzarelle, narezane na komadiće
- malo bosiljka, nasjeckanog
- zelena salata

Priprema:

1. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Propržite luk i češnjak osam do deset minuta dok ne omekšaju. Dodajte kobasice i pržite još pet minuta.

2. Dodajte rajčice i šećer te promiješajte. Pustite da zakipi, zatim dodajte njoke i kuhajte osam minuta uz često miješanje, dok ne omekša. Zagrijte pećnicu na oko 260 stupnjeva.

3. Umiješajte ¾ mozzarelle i većinu bosiljka. Smjesu razdijelite u šest keramičkih posudica otpornih na toplinu ili stavite u jedan veliki protvan. Na vrh dodajte preostalu mozzarellu te pecite u pećnici oko tri minute, odnosno dok se sir ne rastopi i poprimi zlaćanu boju.

4. Na gotovo jelo pospite preostali bosiljak i servirajte uz zelenu salatu.

Savjet plus: Želite li napraviti bezmesnu verziju ovog jela, umjesto kobasica možete dodati malo dimljene paprike koja će dati sličan okus kao kobasice. Također, kobasice možete pripremiti posebno tako da ih pečete dok ne postanu lagano hrskave, i tako ih svatko po želji može dodati svojoj porciji.

Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close