Kraljevska biljčica

I ljekarnici britanske kraljice su koristili peršin

Štoviše, u Njemačkoj je službeno odobrena primjena ove biljke u liječenju cistitisa i drugih urinarnih infekcija
Lifestyle / Hrana | 22. 11. 2017. u 19:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Peršin

Primjena korijena peršina u liječenju urinarnih infekcija spominje se u zapisima ljekarnika britanske kraljice još u 17. stoljeću. Učinkovitost primjene ove začinske biljke u rješavanju problema s urinarnim traktom dokumentirana je i u mnogim drugim spisima širom svijeta.

Osim toga, list peršina, ako se žvače svjež, djelotvoran je u uklanjanju neugodnih mirisa – na primjer, onog od crvenog luka. Brojna istraživanja, koja su neovisno rađena u nekoliko zemalja, rezultirala su istim zaključkom – korijen peršina pospješuje izlučivanje urina i sprječava zadržavanje bakterijskog taloga u ovom organu.

Štoviše, u Njemačkoj je službeno odobrena primjena ove biljke u liječenju cistitisa i drugih urinarnih infekcija. Ako patiš od urinarne infekcije, ili osjećaš tegobe, probaj svakodnevno popiti tri šalice čaja (svaki od dva grama peršina: korijen + list) ili uzimaj dva do četiri ml tinkture peršina, tri puta dnevno.

Trajnija korist za urinarni trakt može se postići redovnim konzumiranjem peršinovog lista u jelima, što također savršeno neutralizira neugodan zadah.

Kopirati
Drag cursor here to close