Žene...

Hrana zbog koje se stari

Ne morate nužno jesti zdravo, ali postoji hrana koja prirodni proces starenja može dodatno ubrzati.
Lifestyle / Hrana | 13. 06. 2020. u 21:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnoge žene provode mnogo vremena brinući o svojoj koži, ali i troše dosta novca na razne proizvode – sve kako bi izgledale mlađe, piše portal Krstarica.

Nekad ni sav taj trud ni proizvodi ne učine lice onako čistim i zaglađenim kako bi htjele jer i ne sumnjaju da se glavni neprijatelj krije u ishrani.

Ne morate nužno jesti zdravo, ali postoji hrana koja prirodni proces starenja može dodatno ubrzati, a Pink Villa otkriva o kojim sastojcima je riječ.

Pržena hrana

Otpušta slobodne radikale koji mogu uništiti ćelije kože i oslabiti elastičnost. Hrana poput prženih krumpirića i pohanog mesa trebala bi se izbjegavati. Također, pune su soli koja je još jedan uzrok bržeg starenja.

Bijeli šećer

Konzumiranje previše bijelog šećera svakodnevno može dovesti do gubitka kolagena. Umjesto slatkiša, posegnite za tamnom čokoladom ili voćem.

Kobasice i salame

Slanina, kobasice, šunke i druge vrste prerađenog mesa primer su hrane koju treba izbjegavati. Prepune su soli i masti koje će smanjiti kolagen i dehidrirati kožu.

Kofein

Sokovi koji sadrže kofein kao i kava utječu na san više nego na kožu, ali loše navike spavanja povezane su s podočnjacima, borama i starenjem. Izbjegavajte ih koliko god možete pogotovo poslijepodne i uvečer.

Kopirati
Drag cursor here to close