A evo i recepta!

Hit ljeta: Smrznuti cheesecake na štapiću!

Izbori za dekoraciju su neograničeni, od sjeckanih orašastih plodova, smrznutog voća, kokosa ili nekog po vašem izboru dodatka.
Lifestyle / Hrana | 29. 06. 2021. u 07:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Instagram / Smrznuti Cheesecake

Cheesecake je sigurno jedan od najboljih deserta koje možete probati, ali jeste li već probali smrznuti Cheesecake na štapiću? Super je ukusan, tekstura je i dalje kremasta, ali super osvježavajuća.

Za početak napravite cheesecake po svom receptu ili se poslužite receptom koji je otkrio portal Bonjour, a zatim vam treba samo preljev od čokolade u koji ćete umočiti smrznute kriške.

U biti klasični cheesecake se reže na manje komade koje stavite na štapić, dodatno ohladite te prije služenja stavite u rastopljenu čokoladu i posipate najrazličitijim dodacima.

Izbori za dekoraciju su neograničeni, od sjeckanih orašastih plodova, smrznutog voća, kokosa ili nekog po vašem izboru dodatka.

Izgledaju wow i apsolutna su poslastica za ljetne dane.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Britta Vogel-Huber (@britschis_backhimmel)

Sastojci za koru:

  • 350 g zdrobljenog keksa
  • 175 g rastopljenog maslaca

Sastojci za kremu:

  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 500 g krem sira
  • 120 g šećera
  • 250 g rastopljene bijele čokolade

Preljev:

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 250 g bijele čokolade

Priprema:

Sastojke za koru sve zajedno sjedinite. Nakon toga, dobivenu smjesu stavite u okrugli kalup i pritisnite kako bi ujednačili bazu kolaču, a zatim stavite u frižider. Zatim u novu posudu stavite 350 ml slatkog vrhnja kojeg miješate sa mikserom dok ne dobijete fini šlag. Posudu sa vrhnjem odvojite sa strane, a u novu posudu stavite 500 g krem sira sa 120 grama šećera i promiješajte. Zatim dodajte 250 g rastopljene bijele čokolade i ponovno miješajte dok smjesa ne postane glatka.

Šlag koji ste umutili prije, pomiješajte je sa smjesom sira i čokolade te tu smjesu izlilte u kalup sa biskvitom odnosno bazom. Sve to ostavite da se hladi otprilike 5 sati ili još bolje preko noći.

Za preljev pomiješajte 200 ml slatkog vrhnja i 250 g bijele čokolade. Otopite skupa i prelilte preko cheesecakea. Preko toga dodajte dekoraciju koju želite.

Kopirati
Drag cursor here to close