Jedimo ga što više i duže

Grožđe je hrana i lijek: Sprječava rak, potiče probavu...

"Vino u muškarcu budi uspavane moći" pjevao je slijepi Homer, a 900 godina kasnije Plutarh je samo mogao dodati: Od pića - najkorisnije, od lijekova - najukusnije, od hrane - najslađe.
Lifestyle / Hrana | 06. 09. 2018. u 07:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grožđe je hrana i lijek - jedimo ga što više i duže, kaže narodna izreka, a stručnjaci potvrđuju da je doista tako.

Ono u sebi sadrži obilje tvari nužnih za očuvanje zdravlja i pravilno funkcioniranje organizma: vitamine (A, B, C), minerale (kalij, mangan, kalcij, magnezij, natrij, željezo, klor, silicij, fosfor i jod) te različite polifenole i flavonoide, biljne antioksidanse koji sprečavaju prerano starenje stanica, nastanak, odnosno razvoj raka i pojavu krvožilnih bolesti.

Budući da čisti i jača krv, podiže imunitet i krijepi organizam preporučuje se rekonvalescentima, trudnicama i svima koji su izloženi pojačanim psihofizičkim naporima. Naravno, to se odnosi samo na grožđe uzgojeno prirodnim putem. Zato se ne dajte zavarati onim koje vas u svako doba godine mami savršenim izgledom - pitanje je s kakvog tla dolazi i kojim je sve kemikalijama bilo tretirano, piše Živim.hr.

Upravo je vrijeme za tzv. malu grožđanu kuru kako bismo osnažili tijelo i zaštitili se od prehlada, gripe i ostalih boljki. Recept je vrlo jednostavan: 3 dana ne treba jesti ni piti ništa osim 2-3 kg dobro opranog grožđa ekološkog podrijetla, očišćenog od natrulih, nezrelih ili smežuranih boba. Preporučuje se konzumacija čistog mesa, bez kožice i koštica.

Osim što ćete na taj način osloboditi organizam od otrova i poboljšati rad obrambenog sustava, učinit ćete nešto i za svoju liniju - tako se možete riješiti do 2 kg na potpuno prirodan i zdrav način. Sličan efekt postiže se i pijenjem prirodnog grožđanog soka, bez dodatnog šećera i konzervansa. Nemate li priliku nabaviti ili napraviti takav napitak, izbjegavajte jeftina rješenja u tetrapaku. Po svoj se prilici radi o soku napravljenom od grožđanog koncentrata "obogaćenog" raznim aditivima.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

Which grapes would you like these to be!?

Dijabetičarima i kroničnim bolesnicima savjetujemo da upitaju liječnika u kojim ga količinima smiju konzumirati. Vino je strogo zabranjeno djeci i ljudima oštećene jetre. Pijete li lijekove (antibiotici, sedativi, antidepresivi) provjerite smiju li se kombinirati s alkoholom.

Kopirati
Drag cursor here to close