Navalite

Grickalice s malo kalorija koje možete grickati u neograničenim količinama

Ispred TV-a uz omiljenu seriju ili film kokice možete grickati u neograničenim količinama
Lifestyle / Hrana | 19. 10. 2017. u 20:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kokice su jedna od najzdravijih i najmanje kaloričnih grickalica. Naravno, one koje nemaju istopljeni sir po sebi ili su zalivene maslacom. Možete ih ispeći samo na kapljici ulja s malo soli. Osim toga dobre su za probavu jer sadrže mnogo vlakana. Ako ih želite učiniti malo ukusnijima dodajte neki ljuti začin poput papra ili ljute papričice koje su odlične za organizam.

Tikvice

Trebali biste isprobati carpaccio od tikvica. Zvuči tako pretenciozno, ali lako se spravlja i može se jesti u neograničenim količinama. Trebat će vam oštar nož ili gulilica. Narežite na tanke ploške i prelijte ih limunovim sokom pa pustite da odstoje. Limun otapa masnoće. Zatim dodajte nekoliko kapi maslinova ulja, te sol i papar.

Kiseli krastavci

Jeste li znali da oko 200 grama kiselih krastavaca ima samo 16 kalorija? Krastavci se preporučaju u bilo kojoj ishrani, a mogu se jesti u bilo kojem trenutku dana jer odgovaraju uz gotovo sve., piše Ordinacija.hr.

A sada nešto manje privlačno, ali jako fino! Čips od kelja je zdrava zamjena za običan čips od krumpira. Napravite ga tako da očistite lišće od debelih stabljiki i natrgajte na male komadiće. Posolite i premažite uljem. Stavite na pladanj za pečenje i pecite 10 minuta.

Orašasti plodovi

Najbolji odabir su bademi, orasi i lješnjaci. Šaka će vas zasititi, a u kombinaciji sa suhim voćem sve je neodoljivo!

Kopirati
Drag cursor here to close