Svjetski meni na par koraka od vas

'Gonzales' filozofija dobre hrane

„Želimo približiti Mostarcima jela sa svjetskih menija, ponuditi nešto drukčije, a opet još obilnije i ukusnije. I, naravno, sve po pristupačnim cijenama.“, govori nam domaćin, Damir Sertić, zagrebački sin i hrvatski masterchef
Lifestyle / Hrana | 04. 12. 2017. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne morate više ići u Pariz, Beč, London, Milano, ne trebate preletjeti Atlantik da bi ste pojeli nešto što se jede u tamošnjim restoranima, da ne spominjemo Indiju ili Japan, sve smo vam doveli ovdje, a ono što je najbolje u svemu – za jedno takvo jelo platit ćete sasvim normalnu cijenu, prilagođenu većini ovdašnjih džepova.

Već smo vas upoznali sa gastro pizza pubom „Gonzales“, a danas vam nudimo kratku ekskurziju u središte njegove filozofije, koju ste već mogli naslutiti ili, ako ste ga u međuvremenu posjetili, i sojetiti na licu mjesta. U srcu filozofije gastro puba kriju se vrhunski izbor pića i vrhunski izbor jela, a ovaj put obratit ćemo pozornost na ovo drugo.

Chef restorana s pariškom diplomom

„Želimo približiti Mostarcima jela sa svjetskih menija, ponuditi nešto drukčije, a opet još obilnije i ukusnije. I, naravno, sve po pristupačnim cijenama.“, govori nam domaćin, Damir Sertić, zagrebački sin, hrvatski masterchef, stručni učitelj i mentor s diplomom prestižne i glasovite pariške akademije „Le Cordon Bleu“. On nam u ugodnom ambijentu gastro pizza puba „Gonzales“ objašnjava kako beskompromisno nabavlja sastojke iz čitavog svijeta samo da bi ovdje napravio jela kakvih se ne bi postidio niti jedan svjetski restoran.

Foto: BONK Studio / Damir Sertić, chef Gastro pizza puba 

„Ne morate više ići u Pariz, Beč, London, Milano, ne trebate preletjeti Atlantik da bi ste pojeli nešto što se jede u tamošnjim restoranima, da ne spominjemo Indiju ili Japan, sve smo vam doveli ovdje, a ono što je najbolje u svemu – za jedno takvo jelo platit ćete sasvim normalnu cijenu, prilagođenu većini ovdašnjih džepova. Podrazumijeva se da ćete s našeg menija moći počastiti sebe svako malo nekim jelom za pamćenje, a također se podrazumijeva da ćete dovedete li svoje drage goste u naš gastro pizza pub ostaviti najbolji mogući dojam na njih, jer zbilja se nimalo ne stidimo ponude s menija, koja je baš svjetska!“, nastavlja chef, koji obećava da će se meniji u „Gonzalesu“ mijenjati svaka četiri mjeseca! „Stalno ćemo nuditi nove izazove za naše goste, zadržavajući omiljena jela, dodajući još bolja!“

Svejedno, s nogu ili za stolom…

Najlakše vam je pri dolasku u „Gonzales“ krenuti s takozvanom „pubovskom hranom“, a tu prije svega podrazumijevamo odlične burgere, koji se slažu s pivom kao saliveni. Chef Sertić nam tvrdi da se nitko neće imati prilike razočarati u ponudu burgera jer su svi odreda po specijalnoj recepturi, ali s najboljom američkom filozofijom u sebi – „ A to znači da su i dimenzije američke!“, kaže nam kroz smijeh. Pravi hit je, priznaje, takozvana Selekcija burgera, gdje dobijete tri burgera u nizu, svaki različit po sastavu, ali svaki u kombinaciji vrhunskog mesa (junećeg ili kombinirano junećeg i goveđeg) sa začinima, dodacima i beskompromisno odličnim pecivom.

„Ono što je nama važno je da se svatko ovdje osjeća odlično, iako imamo šank, viseće stolice, stolove pubovskog tipa, ali i restoranski tip stolova i stolica, apsolutno je nebitno gdje ste sjeli – usluga će vam na svakom mjestu biti jednako vrhunska i nije bitno koje jelo je pred vama, standard je uvijek najviši mogući“, poručuje Sertić i dodaje da bi, od burgera on svakako preporučio Pub Club burger, po kućnoj recepturi, kojem posebnu draž daje pekmez od crvenog luka. Ako ste gladni i došli ste nešto pregristi uz pivo na kraju dugog radnog dana, to je prava stvar!“

Spoj različitih okusa  u jedan jedinstven doživljaj

Naravno, burgeri su tek početak ponude, svim ljubiteljima dobre hrane preporučamo takozvani Fusion Food dio menija, gdje će vas svakako oduševiti puretina u naranči, pileći odkošteni zabatak punjen pršutom i sirom, uz dodatak umaka od gorgonzole, kvinoje i američkog krumpira. Steak od tune ili file lubina na steaku od soli.

Foto: BONK Studio / Damir Sertić, chef Gastro pizza puba 

„Ali za početak svakome preporučam krasna app jela, zapravo predjela, od tartarskog bifteka, nekoliko sjajnih salata, pa sve do jela kojeg smo nazvali doslovce Vidi, Osjeti, Okusi, što je umjetničko ime za ionako umjetnički doživljaj škampi na vrućem morskom kamenu.“, opet nam uz smijeh govori chef Damir Sertić i poručuje da sve navedeno ide uz moto njegove kuhinje – Idemo prvi, širimo granice ukusa i okusa!

Visoko postavljene norme, nisko postavljene cijene

A onda smo došli do steakova, no Damir nam reče kako je ipak bolje nešto ostaviti i za idući put. „Mislim da smo sasvim dovoljno zagolicali maštu naših potencijalnih gostiju, ostavit ćemo steakove za naredni tekst, a tada ću vam otkriti i još nekoliko revolucionarnih stvari, uključujući i naš poseban odnos prema gostima i njihovom jelu, odnosno ideju da ljudima pružimo punu informaciju o jelu koje objeduju, čisto da znaju što njihov obrok upravo dobroga čini njihovom organizmu“

Čista filozofija? „Da, a opet ponavljamo, po izuzetno normalnim i pristupačnim cijenama.“

Nema nam druge nego sačekati još koji dan, vjerujemo da ste i vi nestrpljivi doznati što je to još skriveno u meniju chefa Damira Sertića iz gastro pizza puba „Gonzales“. Do tada, budite slobodni i sami provjeriti na licu mjesta.

Kopirati
Drag cursor here to close