Kao nikada do sada

Genijalan trik uz koji će ti krumpir iz pećnice uvijek ispasti hrskav

Spraviti hrskavi krumpir iz pećnice puno je jednostavnije nego što se to čini na prvi pogled.
Lifestyle / Hrana | 16. 06. 2020. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Facebook / Uvijek hrskavi krumpir

Fini, mirišljavi, vrući, hrskavi krumpir iz pećnice - ima li što ukusnije?

Međutim, ako pečeni krumpir iziđe iz pećnice mekan i kašast, barem upola manje je ukusan. S ovim jednostavnim trikom to ti se nikada neće dogoditi.

Spraviti hrskavi krumpir iz pećnice puno je jednostavnije nego što se to čini na prvi pogled. Međutim, greške su moguće – ako netko želi jako „zapečen“ krumpir zlatnosmeđe boje, riskira da će krumpir malo zagorjeti. S druge strane, tko je previše oprezan, kasnije će imati gnjecav krumpir na tanjuru.

Trik je vrlo jednostavan: kad oguliš krumpir te narežeš na četvrtine, lagano zareži više puta gornju površinu. Za to jednostavno ureži pravokutni uzorak u svaki krumpir kako bi kasnije mogao bolje prihvatiti vrućinu. Kod veće količine krumpira pomaže čelično sito s kojim možeš lagano zarezati krumpir. Jednostavno stavi sav krumpir u sito pa kratko pritisni.

Pravi začini Krumpir iz pećnice najukusniji je s maslinovim uljem, češnjakom, grubom soli i svježim ružmarinom. Nemoj staviti sve jedno za drugim na zarezani krumpir, nego „izmasiraj“ dobro krumpir sa začinima. Vidjet ćeš – rezultat će biti hrskav i ukusan kao nikada!

Kopirati
Drag cursor here to close