Uživanje u poslastici

Festival palačinki: Pojedu se sve palačinke koje se naprave

Međunarodni dan palačinaka u Gradačcu i Zenici
Lifestyle / Hrana | 26. 11. 2017. u 20:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Ilustracija

Pripreme za obilježavanje Međunarodnog dana palačinaka, koji će u Gradačcu i Zenici 13. veljače sljedeće godine okupiti ljubitelje ove poslastice, počele su kako bi sve bilo spremno da posjetitelji uživaju u bogatstvu okusa.  

Voditelj projekta Hamid Kujraković je kazao za Fenu da to iziskuje obimniji posao, od tehničke pripreme, ljudi koji će biti angažirani, do namirnica koje će se koristiti za pripremu palačinaka.

''To je posao sajamskog karaktera koji mora da se starta na vrijeme. Mi smo startali od jučer. Planiramo da se kvalitetnije uradi i tehnička priprema i veliki spektar namirnica, a očekuje se i veliki broj sudionika'', kazao je Kujraković, te podsjetio da je prošli put to bila manifestacija međunarodnog karaktera kada su bili prisutni i sudionici iz Hrvatske.

Dodao je da i ovaj put planiraju da Međunarodni dan palačinaka u Gradačcu i Zenici ima međunarodni karakter.

Bit će to prilika da se posjetitelji zabave i probaju ukusne palačinke koje će pripremati učenici srednjih i osnovnih škola kao i predstavnici ugostiteljstva BiH.

''Na danu palačinaka nema ništa komercijalno, svi posjetitelji palačinke jedu po želji. Sve palačinke koje se naprave se pojedu'',  istaknuo je na kraju Kujraković.

Podsjetio je da ovu manifestaciju organiziraju Udruženje kuhara u BiH zajedno s tvrtkom Brunch iz Gradačca i sa Firmom Tapas iz Zenice, uz veliku podršku Mješovite srednje škole „Hasan Kikić“ Gradačac i Gimnazije “Mustafa Novalić” Gradačac.

Kopirati
Drag cursor here to close