Dozivamo toplije vrijeme

Dobar tek uz njoke s rajčicom i tikvicama

Neodoljiva kombinacija rajčice, tikvica, bosiljka i parmezana za najukusniji obrok!
Lifestyle / Hrana | 19. 04. 2021. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobar tek uz njoke s rajčicom i tikvicama

Dozivamo toplije vrijeme s jednostavnim, aromatičnim i ukusnim - proljetnim njokima u umaku od rajčice, tikvica, svježeg bosiljka i parmezana.

Ako si u žurbi i nemaš previše vremena za kuhanje ovaj recept je prava stvar za tebe, pišđe missgastro. Od pripreme do serviranja obroka proći će manje od pola sata, garantirano! 

Sastojci:

1 luk

2 češnja češnjaka

2 tikvice

350 g umaka od rajčice

50 ml crnog vina

300 grama svježih njoka

50 grama naribanog parmezana

2 žličice smeđeg šećera

1 šaka svježeg bosiljka

sol

i papar

Priprema:

Oguli i na kockice nareži luk i češnjak.  Tikvice operi, a zatim ih tanko nareži na debljinu od 2-3 mm (ako želiš da se tikvica u potpunosti uklopi u umak, možeš ju i naribati).

Bosiljak grubo nasjeckaj, a nekoliko cijelih listova ostavi za dekoriranje.  U velikom loncu zakuhaj vodu.  Za umak: u velikoj tavi zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i češnjak, poprži ih 2-3 minuta uz povremeno miješanje. Zatim dodaj tikvicu i dinstaj ju 4 minute. 

Potom dodaj crno vino, umak od rajčice, smeđi šećer ( po ukusu), nasjeckani bosiljak te sve dobro izmiješaj. Pirjaj dok povrće ne omekša, povremeno miješajući, oko 6-8 minuta. Začini solju i paprom po ukusu. U lonac s kipućom vodom dodaj njoke.

Kuhaj ih prema uputama na pakiranju ili dok ne omekšaju. Žlicom s rupicama pažljivo ih izvadi iz kipuće vode, dobro ih procijedi te ih dodaj u umak.  Posluži ih s parmezanom i ukrasi bosiljkom. Uživaj!

Kopirati
Drag cursor here to close