Hit na društvenim mrežama

Djevojke vrijeme je da isprobate Frosé

Obožavaš li rosé i jagode, onda je pravo vrijeme da isprobaš Frosé
Lifestyle / Hrana | 03. 04. 2021. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pun naziv ovog koktela je Frozen Rosé, a kao što mu ime govori, riječ je o miješanom piću od smrznutog roséa u kojeg su dodani jagode i limunov sok. Krasi ga i upečatljiva ružičasta boja pa ne ćudi da je ovaj napitak u kratkom roku osvojio velik dio ženske publike.

Bar Primi u New Yorku zaslužan za izum ovog pića koje je u kratkom roku oduševilo ljude diljem SAD-a i premetnulo se u omiljen ljetni napitak. No, tko u ovim neizvjesnim vremenima ima vremena čekati ljeto!

Sunce je stiglo te je pravi trenutak da pozovemo prijateljice i na terasi ili balkonu pripremimo pravo žensko druženje uz čašicu Froséa.

Priprema Froséa

Za pripravak ovog pića potrebna ti je:

boca roséa po želji,

300 grama svježih jagoda,

50 grama šećera

 i sok od limuna.

U prvom koraku rosé trebaš izliti na limeni pladanj te ga staviti na hlađenje na minimalno šest sati. Jagode treba dobro oprati i očistiti te ih na pola sata namočiti u otopini šećera i vode koja se prethodno tri minute zagrijavala na štednjaku.

Potom jagodama dodaj sleđeni rosé i nekoliko kapi svježeg limunovog soka te sve sastojke dobro izmiješaj u blenderu.

Po dovršetku pripreme Frosé možeš vratiti u hladnjak kako bi se ohladio za naknadno serviranje. U originalnom receptu dodana je i votka te postoji opcija da piće upotpuniš i ovim sastojkom, piše missgastro.

Kopirati
Drag cursor here to close