Što unosite u organizam

Deset namirnica koje će učiniti veliku promjenu na vašoj koži

Lifestyle / Hrana | 30. 09. 2017. u 11:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već dobro znate kako vaše zdravlje i ljepota ovise i o tome što unosite u svoj organizam.

A kad smo kod ljepote, to znači kako nije dovoljno samo ono što stavljate na kožu, kako bi ona izgledala lijepo i njegovano. No, prije nego počnete konzumirati određene namirnice, trebali bi znati koje biste trebali jesti za upravo takvu kožu.

1. Rajčica

Rajčice je napunjena likopenom, snažnim antioksidansom koji se pokazao vrlo učinkovit u borbi protiv mnogih bolesti. Također, rajčica je vrlo bogata vitaminima A i C.

2. Zeleni čaj

Kaže se kako zeleni čaj može učiniti čuda za vaše zdravlje, liniju, ali i kožu, jer omogućava nježnije starije, zahvaljujući antioksidantnim polifenolima. Poželjan je organski zeleni čaj.

3. Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Upotrebljavate ga za prevenciju bolesti srca, raka, snižavanje kolesterola, ali maslinovo ulje doslovno vlaži vašu kožu iznutra prema van.

4. Brokula

Brokula ima dokazane protuupalne učinke, a brojni kožni stručnjaci ističu upale kao ključne stvari koje uzrokuju starenje kože. Redovita prehrana brokulom pomaže vam da održite svoju kožu glatkom i lijepom.

5. Tamnozeleno povrće

Željezo i vitamini ključni su sastojci ovih namirnica, a one se mogu lako ubaciti u vašu svakodnevnu prehranu, zbog čega će vaša koža biti prekrasna.

6. Masna riba poput lososa

Ovo je najbolji izbor ribe za vaše zdravlje, ali i izgled kože. Losos je opskrbljen protuupalnim omega-3 kiselinama, zdravim mastima i vitaminom B12, koji će doprinijeti da vaša koža postane sjajna.

7. Orasi

Orasi su bogati dobrim mastima, koje su važne za lijepu kožu, a osim toga odlični su za zdravlje srca, snižavanje kolesterola, jačanje funkcije mozga te smanjenje upala.

8. Borovnice

Borovnice imaju vrlo malo kalorija, a bogate su vitaminima C i E, vlaknima te drugim hranjivim stvarima, koje pomažu nahraniti vašu kožu.

9. Tamna čokolada

Samo trebate biti sigurni da jedete pravu vrstu i da budite umjereni.

10. Avokado

Ovo zeleno voće napunjeno je hranjivim tvarima, koje su odlične za vašu kožu i vaše zdravlje pa ga nemojte ignorirati, unatoč ne tako maloj cijeni.

Kopirati
Drag cursor here to close