Međunarodni dan

Dan palačinaka će biti obilježen u nekoliko bh. gradova

Dan palačinaka u Gradačcu, Zenici i Bihaću
Lifestyle / Hrana | 06. 02. 2018. u 09:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Međunarodnog dana palačinaka 13. veljače u Gradačcu, Zenici i Bihaću bit će održan festival palačinaka pod nazivom ''Svi vole palačinke''.

U Gradačcu se već petu godinu zaredom održava navedeni festival koji okupi oko 5.000 posjetitelja i gdje se pripremi oko 5.000 palačinaka za posjetitelje.

Festival je neprofitnog karaktera i ima za cilj promociju proizvođača hrane i pića, gastronomskih vrijednosti, te zdravog načina ishrane. Festival je međunarodnog karaktera i ove godine se očekuje nekoliko ekipa iz Hrvatske i Slovenije, priopćili su organizatori.

Priprema palačinaka i natjecanje održava sa u kategoriji osnovnih i srednjih škola, te kategoriji restorana i medijskih kuća.

Organizatori festivala su Klub ljubitelja palačinaka, Brunch do.o., Udruženje kuhara BiH, Tapas, Centar za edukaciju i  istraživanje Nahla Bihać s partnerima Mještovitom srednjom školom "Džemal Bijedić“ Goražde, Gimnazijom „Mustafa Novalić“ Gradačac, te Mještovitom srednjom školom „Hasan Kikić“ Gradačac.

Projekt obilježavanja Dana palačinaka od početka podržava Općina Gradačac.

I ove godine se očekuje veliki broj sudionika i ljubitelja palačinaka u Gradačcu u gradskom parku, u Zenici u starom pozorištu, te na gradskom trgu u Bihaću.

Kopirati
Drag cursor here to close