Delicije ste probali i u Mostaru

Damir Sertić ponio titulu najboljeg kuhara svijeta za 2018. godinu

WMC Damir Sertić na vrhu svijeta
Lifestyle / Hrana | 12. 06. 2018. u 18:17 Bljesak.info
Kopirati

Damir Sertić, hrvatski kuhar i Executive Chef ''Gastro Pub-a Gonzales'' iz Mostara osvojio je Platinum Oscar kao i titulu najboljeg kuhara umjetnika svijeta za 2018. godinu!

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inače, Setrić je sudjelovao na najvećem kulinarskom natjecanjuu na svijetu ''International Culinary Artist Competition Yi Yin Cup'' u Pekingu.

S obzirom da je Sertić iz Zagreba, predstavljao je Hrvatsku te je tako Hrvatska prvi puta bila prisutna u tridesetogodišnjoj povijesti samog natjecanja.

Natjecanje je bilo na visokom nivou i uvjeti za pristup natjecanju bili su vrlo rigorozni. Kandidati su se zajedno sa životopisima i receptima procjenjivali mjesecima prije samog natjecanja, a podatak da su mogli sudjelovati samo vrhunski Chefovi stariji od 35 godina s više od 10 godina radnog iskustva govori puno.

Kako se navodi u priopćenju, ocjenjivalo se sve, osim standardnih varijabli poput okusa i izgleda, izuzetno se gledalo na sam izbor namirnica, težinu pripreme, brzinu i pravovremenost te čak i kolegijalnost, a o higijeni, disciplini i samokontroli ne treba niti pričati.

Sudjelovalo je više od 30 zemalja svijeta, od toga preko 1000 kineskih kuhara, za koje je kvaliteta rada i predanost poslu vrlo specifična te oko 500 kuhara iz cijelog svijeta.

WMC Sertić je Hrvatsku predstavljao u prestižnoj kategoriji Moderna kuhinja, za koju se
oslanjajući na svoje znanje i iskustvo pouzdao u hrvatsku tradiciju u kojoj je našao inspiraciju za
svoj tanjur.

Domaćini su bili izuzetno gostoljubivi i u tom vrlo kratkom periodu potrudili su se upoznati ih s vrhunskom kineskom gastronomijom uz nezaobilaznu pekinšku patku u DADong restoranu, zatim obavezan posjet velikom kineskom zidu te tržnici gdje su se okušali u ručnom spravljanju kikiriki slatkiša.

Svečana dodjela nagrada održana je na kineskom nacionalnom stadionu „Ptičje gnijezdo“.

''Svojim radom, trudom, upornošću, vjerom u sebe i ljubavi prema svom poslu osvojio sam najprestižniju nagradu na svijetu i veliku titulu najboljeg kuhara umjetnika na svijetu za ovu godinu
što samo potvrđuje moj rad i mene kao kulinarskog umjetnika, na što sam izuzetno ponosan!'', rekao
nam je WMC Damir Sertić.

Kopirati