Delicije ste probali i u Mostaru

Damir Sertić ponio titulu najboljeg kuhara svijeta za 2018. godinu

WMC Damir Sertić na vrhu svijeta
Lifestyle / Hrana | 12. 06. 2018. u 18:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Damir Sertić, hrvatski kuhar i Executive Chef ''Gastro Pub-a Gonzales'' iz Mostara osvojio je Platinum Oscar kao i titulu najboljeg kuhara umjetnika svijeta za 2018. godinu!

Inače, Setrić je sudjelovao na najvećem kulinarskom natjecanjuu na svijetu ''International Culinary Artist Competition Yi Yin Cup'' u Pekingu.

S obzirom da je Sertić iz Zagreba, predstavljao je Hrvatsku te je tako Hrvatska prvi puta bila prisutna u tridesetogodišnjoj povijesti samog natjecanja.

Natjecanje je bilo na visokom nivou i uvjeti za pristup natjecanju bili su vrlo rigorozni. Kandidati su se zajedno sa životopisima i receptima procjenjivali mjesecima prije samog natjecanja, a podatak da su mogli sudjelovati samo vrhunski Chefovi stariji od 35 godina s više od 10 godina radnog iskustva govori puno.

Kako se navodi u priopćenju, ocjenjivalo se sve, osim standardnih varijabli poput okusa i izgleda, izuzetno se gledalo na sam izbor namirnica, težinu pripreme, brzinu i pravovremenost te čak i kolegijalnost, a o higijeni, disciplini i samokontroli ne treba niti pričati.

Sudjelovalo je više od 30 zemalja svijeta, od toga preko 1000 kineskih kuhara, za koje je kvaliteta rada i predanost poslu vrlo specifična te oko 500 kuhara iz cijelog svijeta.

WMC Sertić je Hrvatsku predstavljao u prestižnoj kategoriji Moderna kuhinja, za koju se
oslanjajući na svoje znanje i iskustvo pouzdao u hrvatsku tradiciju u kojoj je našao inspiraciju za
svoj tanjur.

Domaćini su bili izuzetno gostoljubivi i u tom vrlo kratkom periodu potrudili su se upoznati ih s vrhunskom kineskom gastronomijom uz nezaobilaznu pekinšku patku u DADong restoranu, zatim obavezan posjet velikom kineskom zidu te tržnici gdje su se okušali u ručnom spravljanju kikiriki slatkiša.

Svečana dodjela nagrada održana je na kineskom nacionalnom stadionu „Ptičje gnijezdo“.

''Svojim radom, trudom, upornošću, vjerom u sebe i ljubavi prema svom poslu osvojio sam najprestižniju nagradu na svijetu i veliku titulu najboljeg kuhara umjetnika na svijetu za ovu godinu
što samo potvrđuje moj rad i mene kao kulinarskog umjetnika, na što sam izuzetno ponosan!'', rekao
nam je WMC Damir Sertić.

Kopirati
Drag cursor here to close