Idealna poslastica

Čokoladna mousse torta bez pečenja

Recept kojeg morate isprobati!
Lifestyle / Hrana | 27. 07. 2021. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su pred nama sve topliji i topliji dani, to ne znači da osvježenje ne možemo pronaći u najdražoj čokoladi, a pogotovo ako dolazi u neodoljivom mousee obliku. Naime, čokoladna torta koja nam je ovog puta zapela za oko je toliko jednostavna za pripremu te uspijeva i najvećim ‘neznalicama’ u kuhinji, stoga predlažemo da već danas isprobate ovaj odličan recept!

Kao što smo spomenuli, riječ je o vrlo jednostavnom i brzom receptu za kojeg su vam potrebni bazični sastojci koji se sigurno već nalaze u vašoj kuhinji. Upravo zato, nema baš nikakvog razloga kako drage prijatelje, ali i sebe, ne biste iznenadili preukusnom ljetnom čokoladnom tortom koja sigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim!

Sastojci:

240 g mljevenih keksi
150 g čokolade za kuhanje
120 g maslaca
80-100 g mliječne čokolade
80 ml tople vode
4 žumanjka
4 bjelanjka

Priprema:

Prvi korak je napraviti podlogu za kolač i to tako što ćete usitniti, odnosno samljeti kekse, staviti ih u zdjelu, preliti rastopljenim maslacem te zatim dobro izmiješati, a dobivenu smjesu utisnuti u kalup promjera najviše do 25 cm. Nakon toga potrebno je čokoladu natrgati na kockice i u posudu dodati izrezan maslac. Sve skupa otopiti te u dobiveno dodati toplu vodu i žumanjke. Tu smjesu je sada potrebno dobro sjediniti, a u drugoj posudi izmiksati snijeg te dobiveno umiješati u otopljenu čokoladu. Smjesu koju ste dobili ravnomjerno rasporedite po prethodno napravljenoj podlozi te ostavite u hladnjaku minimalno 3 sata, a na kraju dekorirajte po želji!

Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close