Čokoladna pita s voćem

Čokolada ili voće - imamo rješenje za vas

U ovome receptu bez pečenja spajaju se fini čokoladni biskvit i voćna krema. Najbolje je da ga odmah isprobaš i uživaš
Lifestyle / Hrana | 14. 07. 2020. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Instragaram / Čokoladna pita s voćem

Ljeti najviše volimo kolače koje ne moramo peći. Savršen primjer je ova čokoladna pita s voćem. Donosimo ti recept za preukusan ljetni kolač.

Ova ukusna pita savršeno je rješenje za sve koji se ljeti ne mogu odlučiti za čokoladu ili voće. Naime, u ovome receptu bez pečenja spajaju se fini čokoladni biskvit i voćna krema. Najbolje je da ga odmah isprobaš i uživaš…

Sastojci

175 g sušenih smokava

150 g mekih zobenih pahuljica

150 g mljevenih badema

75 g borovnica (zamrznutih)

100 g čokolade za kuhanje

300 ml kreme za šlag od soje

1 pakiranje vanilin šećera

100 g želea od bobica

1 prstohvat soli

Priprema

Raščetvori suhe smokve te omekšaj u toploj vodi najmanje 15 minuta. Pomiješaj zobene pahuljice, bademe i prstohvat soli. Ocijedi smokve te ih malo istisni. Potom mješavinu s pahuljicama i smokve u tri porcije fino usitni u mikseru da nastane ljepljiva masa.

Svu smjesu stavi u posudu te zamijesi tijesto. Obloži prozirnom folijom pravokutni kalup za pitu (21 x 29 cm), stavi smjesu na to, lagano pritisni pa oblikuj mali rub. Potom stavi biskvit na 30 minuta u hladnjak.

Odmrzni borovnice. Natrgaj čokoladu na komade te je rastopi u posudi uronjenoj u toplu vodu. Oprezno izvadi biskvit iz kalupa pa otkloni foliju. Premaži biskvit rastopljenom čokoladom te stavi na sat vremena u hladnjak da se stvrdne.

Stuci kremasto (7-10 minuta) kremu za šlag i vanilin šećer. Zatim kremu jednakomjerno raspodijeli po čokoladnom biskvitu.

Ugrij žele u lončiću, makni sa štednjaka pa umiješaj borovnice. Ostavi da se hladi oko 15 minuta pa raspodijeli po kremi, prenosi miss7.

Kopirati
Drag cursor here to close