Želja za slatkim

Četiri recepta za ukusni domaći sladoled

Zgodno ga je i smrznuti za kasnije, pa čuvati u zamrzivaču kad vas uhvati želja.
Lifestyle / Hrana | 03. 05. 2018. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljeto nam se vraća, polako ali sigurno, uvijek u svom dobro poznatom stilu. Temperature naglo krenu gore, kao i želja za slatkim uslijed umora uzrokovanim vrućinom, ali svima nam je u glavi i skorašnje 'pokazivanje' na plaži. E sad, što će prevagnuti?

Navodno ne treba ni jedno ni drugo, kažu znalci. Zamislite da možete tamaniti sladoleda koliko god želite, imati energije napretek i u isto vrijeme ne nakupiti ni grama. Ne bi bilo loše...

Ovaj recept mogao bi vam upravo iz tog razloga pasati. Naravno da ne možete uživati u njemu u ogromnim količinama, ali definitivno postoji razlika između nekoliko kuglica ove, 'zdravije' varijante i nekoliko kuglica pojedenih u slastičarni, piše Slobodna Dalmacija.  

Za realizaciju ovoga recepta potreban vam je samo jedan sastojak: smrznuta banana. Uz još nekoliko dodataka, ovisno o željama. Maslac od kikirikija, čokoladne kapljice, kakao, jagode... Na vama je da odlučite, ovisno o onome što vam se jede.

Zgodno ga je i smrznuti za kasnije, pa čuvati u zamrzivaču kad vas uhvati želja. Svakako zdravija i bolja opcija od kupovnih slatkiša punih umjetnih aroma, boja i aditiva. Pa, krenimo u 'blendanje'!

  1. Bobičasto osvježenje

- 3 smrznute banane

- šaka smrznutih jagoda (može bilo koje bobičasto voće)

- 1/2 čaše mlijeka

  1. Čokoladni je klasika

- 3 smrznute banane

- šaka čokoladnih kapljica (kockica čokolade za kuhanje)

- vanilin ekstakt

  1. Vaniliju svi vole

- 3 smrznute banane

- malo mlijeka (pola čaše)

- unutrašnjost jedne mahune vanilije

  1. "Proteinski"

- 3 smrznute banane

- 2 žličice maslaca od kikirikija

- 1 žličica kakaa u prahu

- 1/4 čaše mlijeka

Napomene: smjese je potrebno smrznuti najmanje 1 sat, a odabir dodataka ovisi o vama. Ne pretjerujte s mlijekom da smjesa ne postane pretekuća, a ako ne podnosite laktozu možete koristiti i bilo koju zamjenu: bademovo i rižino mlijeko u ovome su slučaju možda najbolji odabir zbog slatkog okusa.

Kopirati
Drag cursor here to close