Eliminira štetne tvari

Čarobna petorka koja eliminira nečistoće iz organizma

Ovo je hrana koja eliminira štetne tvari iz organizma
Lifestyle / Hrana | 22. 11. 2017. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S vremena na vrijeme, svima je potrebna detoksikacija organizma jer se tim procesom tijelo oslobađa štetnih tvari, a smanjuje se i žudnja za nezdravim namirnicama i potiče rad probavnog sustava. Zdrava krava donijela je popis nekoliko namirnica koje mogu pomoći.

Cikla - ima moćno protuupalno djelovanje, a betalain, koji cikli daje tamnu boju, snižava razinu slobodnih radikala u tijelu i pomaže u procesu regeneracije stanica jetre.

  / Cikla

Brokula - ima odlična antioksidativna svojstva. Znanstvenici su dokazali da redovno konzumiranje ovog povrća može smanjiti rizik od nastanka raznih vrsta raka.

  / Brokula

Zeleni čaj - odličan je izvor antioksidansa. Sadrži kofein, zahvaljujući kojem pruža potrebnu energiju, a također ima svojstvo diuretika te pomaže u sprječavanju nadutosti, kao i pri izlučivanju viška vode iz tijela.

  / Zeleni čaj

Luk i češnjak - sadrže flavonoide, koji stimuliraju rad jetre, a imaju odlična antibakterijska svojstva i jačaju imunitet. Iako nisu primamljivog ukusa i mirisa, svakako ih treba uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

  / Luk i češnjak

Zeleno lisnato povrće - budući da pomaže tijelu osloboditi se toksina, kada god si u mogućnosti, zeleno povrće jedi sirovo. Ako ga pak kuhaš, neka to bude na pari kako bi se sačuvalo što više hranjivih tvari.

  /  Zeleno lisnato povrće 
Kopirati
Drag cursor here to close