Ko o čemu, baba o uštipcima

Brojna iznenađenja na 'Uštipak festu' u Čapljini

Hercegovački ugostitelji će predstaviti ponudu svojih uštipaka, a najbolji će biti i nagrađeni.
Lifestyle / Hrana | 07. 09. 2019. u 19:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simpatičnom rečenicom "'Ko o čemu, baba o uštipcima", organizatori gastro-turističke manifestacije "Uštipak fest" najavljuju ovogodišnje održavanje festivala predviđeno za 28. rujna na glavnom čapljinskom trgu u 17 sati.

 Na trgu će biti postavljene drvene kućice s potrebnom kuharskom opremom za pripravu tradicionalnih hercegovačkih uštipaka čiji će se miris širiti sve do kasnih večernjih sati.

 Posjetitelji će kušati uštipke, degustirati sir, pršut, vino i pivo, kroz mini radionice s bakama u tradicionalnim nošnjama doznati kako se nekada spravljao uštipak i korisne savjete za njihovu pripremu, te uživati u zabavno-glazbenom programu u kojem će sudjelovati Trio Gušt i kudovi.

 Hercegovački ugostitelji će predstaviti ponudu svojih uštipaka, a najbolji će biti i nagrađeni.



 "Djeca su više nego dobro došla, te se za njih pripremaju posebna iznenađenja – Lino party s Lino uštipcima; pregršt zanimljivih igara s uštipcima, balonima, maskotama i to sve besplatno", navode organizatori i napominju kako će se cjelokupni program uživo prenositi putem video zida postavljenog na pozornici trga.

 Glavni organizatori ovog zanimljivog festivala, Centar za investicije i razvoj poduzetništva (CIRP) na čelu s direktoricom Dijanom Bošnjak su uvelike u pripremama ali poručuju kako spremaju zanimljiv gastro događaj te očekuju veliki broj sudionika i posjetitelja.

 "Namjera nam je oživjeti uspavanu gastro-turističku ponudu Hercegovine i animirati, kako lokalno stanovništvo tako i strane posjetitelje na sudjelovanje i omogućiti doživljaj autentične hercegovačke eno i gastro priče. Gastroturizam je hit u svijetu, a Hercegovina zbilja ima što ponuditi. Gostu moramo predstaviti upravo ono što mi jesmo, našu tradiciju, kulturu i domaći proizvod, stoga ćemo u suradnji s našim partnerima i sponzorima festivala predstaviti i 'Trpezu naših predaka', a uz veliku potporu i razumijevanje čapljinskog gradonačelnika Smiljana Vidića idemo k tome da promoviramo, brendiramo i u konačnici zaštitimo hercegovački uštipak kao nematerijalnu kulturnu baštinu BiH", kazala je Bošnjak.

 Pozvala je sve da dođu i zabave se na Uštipak festu, a do tada da prate njihove službene profile na društvenim mrežama jer pripremaju nagrade i dodatna iznenađenja.

 Ovaj specifični festival koji promovira autohtonu gastronomiju Hercegovine organizira se u suradnji s partnerima: Grad Čapljina, Federalno ministarstvo kulture i športa, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada HNŽ/K, Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ/K, Turistička zajednica HNŽ/K, Udruga STAP, Udruga Life.

Sponzori festivala: Leda, Namex, Lino Lada, Mljekara Livno, Puđa sir, Farma “Galac” Mostar, Pršutana Herceg, Mlini Krešić, Vinarija Lug, Vinarija Zadro, Vina Matić, Podrumi Andrija, Vinarija Čitluk, Trojansko pivo, Hajdučke vrleti, Marića Gaj Grude, Basilico gastro bar, Motel “Park” Karaotok, Restoran Villa Rustica.

Glavni medijski pokrovitelj: RTV HB. Ostali medijski pokrovitelji: Bljesak.info, Dnevni list, Jabuka.tv, caportal.net, HMS, Manager.ba, Enter.ba, Radio Čapljina, Obični radio, Interconnect, From herzegovina with love

Kopirati
Drag cursor here to close