Eko-selo Boračko jezero

Boračko jezero, prirodni biser Hercegovine, okuplja turiste iz cijelog svijeta

Lifestyle / Hrana | 12. 07. 2019. u 19:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina je širom svijeta poznata po svojim prirodnim ljepotama. Prelijepa jezera, rijeke i planine mamac su za veliki broj stranih turista, koji, nažalost, mnogo više od Bosanaca i Hercegovaca cijene naša prirodna bogatstva.

Boračko jezero jedan je od prirodnih bisera Hercegovine, koji ljepotom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Okruženo strmim i šumovitim visovima Crne gore i Tranjine, ovo jezero je omiljeno izletište građana Sarajeva, Konjica i Mostara, ali i turista sa svih kontinenata.

Foto: PR / Eko-selo Boračko jezero

Idealno je mjesto za porodicu i odmor u prirodnom okruženju, a brojni sadržaji koji se mogu pronaći na jezeru učinit će svačiji boravak nezaboravnim.

Na Boračkom jezeru postoji kamp u kojem možete doći s kamp kućicom i tu provesti svoj godišnji odmor, a brojni su posjetitelji koji ovdje provedu cijelo ljeto.

Postoji mogućnost iznajmljivanja i drvenih bungalova ili apartmana. Također, tu su i pedaline, čamci, mjesta za roštilj, dječja igrališta, a jezero je odlično i za ribolov, jer u njemu ima šarana, potočne i jezerske pastrmke, riječnih rakova…

Put iz Konjica vodi krivudavom cestom, a prije nego se spustite do jezera, preporuka je da zastanete na vidikovcu i uživate u prekrasnom pogledu na jezero i okolna brda.

Foto: PR / Eko-selo Boračko jezero

Ako volite prirodu, domaću hranu, ako se želite odmoriti od gradske buke, Eko-selo ''Boračko jezero'' je idealan izbor.

Ovaj jedinstveni kompleks prostire se na preko 37.000 m² površine i nalazi se na oko 18 km od Konjica, dok je od Sarajeva i Mostara udaljen oko 70 kilometara.

''Eko-selo ''Boračko jezero'' iz godine u godine polako, ali sigurno raste. Već sada smo postali prepoznatljivi u cijelom regionu, ali i Europi. Imamo organizirane dolaske skupina od 50 ljudi iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Češke, Poljske... Tko jednom dođe u naš kompleks, sigurno će se ponovo vratiti. Raspolažemo s ukupno 106 ležaja, dok u restoranu imamo 250 mjesta. Cijena noćenja u svibnju, lipnju i rujnu košta 25 KM, a u srpnju i kolovozu 30 KM. Naš autokamp je površine 10.000 kvadratnih metara uz samo jezero, a posjeduje video nadzor i fizičko osiguranje 24 sata. On je idealan za osobe kamperskog duha i ljubitelje prirode. Autokamp raspolaže s kapacitetom od 200 mjesta, s priključcima za struju i sanitarnim čvorom s toplom vodom (18 toaleta), te besplatnom WI-FI internet konekcijom'', kaže Elmir Miro Hadžialić, vlasnik Eko-sela ''Boračko jezero''.

Kopirati
Drag cursor here to close