Jako ukusno!

Bobičasto voće iskoristi za pripremu sočnih muffina

U njima ionako uživamo cijeli vikend pa se ova mala žrtva isplati.
Lifestyle / Hrana | 26. 07. 2020. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Stockfood / Bobičasto voće iskoristi za pripremu sočnih muffina

Izbjegavamo korištenje pećnice ljeti za neke kompleksne kulinarske eksperimente, ali nije nam problem nakratko je upaliti zbog ture sočnih muffina s bobičastim voćem. U njima ionako uživamo cijeli vikend pa se ova mala žrtva isplati, donosi gastro.24sata.hr. 

Sastojci u receptu dostatni su za pripremu 12-15 muffina, ovisno o veličini kalupa, a sam proces pripreme i pečenja traje 40-ak minuta. U slast!

Sastojci:

120 g maslaca

350 g glatkog brašna

1 prašak za pecivo

200 g šećera

2 velika jaja

2 žličice ekstrakta vanilije

1 žlica limunove korice

60 ml kiselog vrhnja

180 ml mlijeka

250 g bobičastog voća

Priprema: 

Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Kalup za muffine premaži maslacem ili obloži papirom za pečenje. U velikoj posudi izmiksaj omekšali maslac sa šećerom pa dodaj jaja i ekstrakt vanilije. Umiješaj limunovu koricu, kiselo vrhnje i mlijeko pa dobro promiješaj drvenom žlicom. Najprije pomiješaj brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli pa umiješaj u smjesu tekućih sastojaka.

Na kraju bobičasto voće pomiješaj sa žlicom brašna pa ga umiješaj u pripremljenu smjesu. Napuni ¾ kalupa pa ih peci na 200 stupnjeva otprilike pet minuta. Potom smanji temperaturu na 180 i peci još 10-15 minuta. Provjeri čačkalicom jesu li gotovi. Pričekaj da se ohlade prije serviranja.

U slast!

Kopirati
Drag cursor here to close