Bardo

Bezglutenska hrana iz Bosne osvaja kupce

S inovativnim receptima za Bardo proteinske okruglice, kako je navela Sulejmanović, postigli su i visoki proteinski sadržaj koji odgovara i veganskoj ishrani što je prilično rijetko i na širem europskom tržištu
Lifestyle / Hrana | 24. 12. 2019. u 13:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija „Te Ora“, koja stoji iza brenda „Bardo“, primjer je pozitivnih rezultata investicije dijaspore u prehrambenu industriju, s obzirom na to da takva vrsta ulaganja donosi inovacije na domaćem tržištu, ali i prilike za povezivanje i izlazak na međunarodno tržište. Ova kompanija je zbog toga prepoznata kroz grant program USAID Projekta „Diaspora Invest“.

Lilijan Sulejmanović, poduzetnica porijeklom iz Bosne i Hercegovine, s londonskom adresom, prije dvije godine je odlučila pokrenuti proizvodnju zdrave hrane u domovini. Njena priča je probudila veliki interes javnosti, a od tada do danas njen brend „Bardo“ postaje sve prepoznatljiviji na domaćem i međunarodnom tržištu.

"Naredna tri dana smo na Sarajevo Holiday Marketu gdje predstavljamo svoje proizvode u suradnji sa Sweden/USAID FARMA II projektom, te svakako pozivam sve zainteresirane da dođu i probaju naše proizvode. Također, možete nas pronaći u prodavnicama zdrave hrane, ali i svim većim standardnim marketima i trafikama. Pronalazimo lokalne partnere i širimo svoju mrežu", kazala je Sulejmanović.

Dodala je da su svi njihovi proizvodi bez glutena, mlijeka, soje, vještačkih dodataka i aditiva. Energetske pločice, napravljene od suhog voća, sjemenki, orašastih plodova i tamne čokolade, već su proizvod koji nutricionisti preporučuju u planu ishrane djece.

Nedavno su predstavili i Bardo energetske okruglice također na bazi prirodnog voća i orašastih plodova, s datulama, brusnicom, marelicom i smokvama.

S inovativnim receptima za Bardo proteinske okruglice, kako je navela Sulejmanović, postigli su i visoki proteinski sadržaj koji odgovara i veganskoj ishrani što je prilično rijetko i na širem europskom tržištu, priopćeno je iz programa USAID Diaspora Invest Activity.

Kopirati
Drag cursor here to close