Dojmovi o našoj hrani

Američki kuhari u posjeti SPARKu

Ovu čast smo imali zahvaljujući dobitnicama YTILI fellowshipa, Maji Miljević (Zdrava Logika i SPARK) i Irmi Zulić (Chakula.ba), koje su bile domaćice našim gostima cijeli tjedan.
Lifestyle / Hrana | 12. 04. 2019. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tjedan je prošao znaku hrane i startupa. Nakon njihove posjete u Sarajevu i Banja Luci, imali smo priliku ugostiti pravnicu i osnivačica projekta The Culinary Diplomacy Project, Lauren Bernstein, te celebrity kuhara, vlasnika restorana i autora tri nagrađivane kuharice, Chef Art Smitha.

Foto:PR / Američki kuhari u posjeti SPARKu

Ovu čast smo imali zahvaljujući dobitnicama YTILI fellowshipa, Maji Miljević (Zdrava Logika i SPARK) i Irmi Zulić (Chakula.ba), koje su bile domaćice našim gostima cijeli tjedan. U Mostar su stigli u srijedu, 10. travnja kad su svi zainteresirani imali priliku družiti se s njima i isprobati hranu spremljenu po chefovim receptima u Gastro Pubu Gonzales.

Foto:PR / Američki kuhari u posjeti SPARKu
Foto:PR / Američki kuhari u posjeti SPARKu

Dan poslije, u SPARKu su održali Fireside Chat na temu pokretanja prehrambenog startupa. Pričali su o svojim dojmovima naše države i hrane, ali su se dotaknuli i svojih početaka u food industriji. Lauren je ispričala sve o projektu The Culinary Diplomacy, kako je bilo raditi u Obaminoj delegaciji u State Departmentu, te o svom mini-showu koji se prikazivao u Pakistanu. Art je podijelio svoja iskustva u radu s poznatim osobama poput Oprah, Lady Gage, Obame, ali i dao savjete kako pokrenuti svoj food startup.

Foto:PR / Američki kuhari u posjeti SPARKu

Nakon chata, posjetitelji su uživali u pizzama pripremljenim po chefovim receptima.

“Irmi i meni je bilo zadovoljstvo ugostiti Arta i Lauren u BiH. Osobito mi je drago što sam se ponovno susrela s mentoricom sa YTILI fellowshipa, na kojem sam sudjelovala prošle godine, i što sam ju imala priliku ugostiti kao što je ona mene u SAD-u. Napravili smo pravi roadtrip kroz našu državu - od Sarajeva do Banjaluke i na kraju Mostar. Nadam se da su i oni uživali barem upola kao što sam ja.”, rekla je Maja Miljević, direktorica SPARKa.  

 

Kopirati
Drag cursor here to close