Super kombinacija

Ako do sada niste, vrijeme je da pokušate napuniti i rajčice

Punjenje od mljevenog mesa i riže, zapečeno sirom u rajčicama.
Lifestyle / Hrana | 14. 07. 2020. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Volim meso.hr / Punjene rajčice

Ljeto je na svom vrhuncu, a to nam omogućava nebrojene kombinacije jela koja uključuju meso i povrće, pogotovo razna punjena povrća. Ako dosad niste, vrijeme je da pokušate napuniti i rajčice.

Ponešto nježne, teško bi zadržale oblik da se u njima meso i punjenje kuha ili peče od samog početka. No, ako punjenje zasebno skuhamo skoro do samog kraja, a rajčice nam posluže kao posuda u kojoj ga serviramo uz dodatak zapečenog sira ili nečeg drugog po ukusu, možemo stvoriti čitav niz različitih kombinacija, piše volimmeso.hr.

Danas vam prenosimo kremasto punjenje od mljevenog mesa i riže, zapečeno sirom u rajčicama.

Priprema:

Na masnoći izdinstajte sitno nasjeckani luk. Dodajte meso i pržite da promijeni boju, zatim smanjite vatru i pirjajte da sva tekućina ispari, a komadići mljevenog mesa se potpuno razdvoje.

Za to vrijeme izdubite rajčice. Odrežite im gornji dio, pa žlicom oprezno izvadite svo meso i koštice. Ocijedite, odstranite kockice, a meso rajčice što sitnije nasjeckajte.

Kad se meso ponovo počne pržiti, pojačajte malo vatru i dodajte rižu. Miješajte neko vrijeme da se riža poprži i zrna oblože masnoćom. Dodajte sol, papar, usitnjeni češnjak i začinsko bilje, usitnjeno meso rajčice. Sve dobro promiješajte i zalijte vinom. Miješajte da ispari.

Idućih 15-ak minuta pomalo dolijevajte manje količine vode i miješajte da se riža skuha, a smjesa poveže. Riža smije ostati ponešto al dente, ali ne previše.

Dobivenom smjesom napunite rajčice, posložite ih u keramičku ili vatrostalnu posudu, pospite naribanim sirom po ukusu, pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180-200°C, 20-30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close