Kiša može biti slatka

Kolač koji izgleda kao kap kiše

Okrugao je, proziran i gotovo nježan poput kapi kiše: već nakon 30 minuta se rastopi pa ga zato treba jesti odmah nakon spravljanja.
Lifestyle / Hrana | 23. 01. 2021. u 11:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zadnje vrijeme ovaj je kolač vrlo popularan i priča se puno o njemu, piše Olivia Maras za portal miss7.

Pri tome je riječ „kolač“ pomalo zbunjujuća: ne sadrži brašno, šećer i masnoću te više sliči prozirnom pudingu ili želeu. Naziva se „Raindrop Cake“, „Water Cake“ (vodeni kolač) ili „Mizu Shingen Moshi“.

Wikipedia / 

Raindrop Cake izgleda kao što se i može naslutiti po nazivu: poput kapi kiše! Okrugao je, proziran i gotovo nježan poput kapi kiše: već nakon 30 minuta se rastopi pa ga zato treba jesti odmah nakon spravljanja.

„Kolač“ se spravlja samo od dva sastojka: (biljnog sredstva za želiranje) agar agar i voda (negazirana iz boce).

Za četiri porcije skuha se 500 ml vode sa 8 g agar agara te se želirana i ohlađena masa podijeli na četiri mala, okrugla oblika koje treba nekoliko sati ostaviti u hladnjaku. Onda ih samo još treba prebaciti na tanjur – i gotovo.

Pošto se sastoji od vode i agar agara koji je neutralnog okusa, onda nije iznenađenje da ima okus po – ničemu! Zbog toga se spravlja slatki topping poput prženog sojinog brašna i šećera od kokosova cvijeta kako bi se dobio neki okus.

Jally Cakes su prema strukturi i bazi slični Raindrop Cakeu, ali puno su šareniji i kreativniji.

Kopirati
Drag cursor here to close