Jednu biru, dve biri, tri biri ...

VIDEO | Savjet zlata vrijedan: Boli li vas trbuh od piva, krivo ga sipate!

U videu sommelier za pivo objašnjava da ako se ne otpustio dio CO2 iz pive u čaši da će se osloboditi u želucu, a ako uz to čovjek i gricka nešto slano da će CO2 koji se oslobodi u želucu potaknuti nadutost i bol.
Lifestyle / Hrana | 12. 03. 2019. u 22:39 Bljesak.info / 24sata.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako točite pivo? Ispada da popularna metoda točenja pri kojoj ne ostaje niti malo pjene je potpuno pogrešna, što neki osjete i nakon popijenog piva jer može uzrokovati nadutost i bolni trbuh.

Max Bakker, sommelier za pivo, pokazao je koja je ispravna tehnika točenja.

U videu Max objašnjava da ako se ne otpustio dio CO2 iz pive u čaši da će se osloboditi u želucu, a ako uz to čovjek i gricka nešto slano da će CO2 koji se oslobodi u želucu potaknuti nadutost i bol. Iz tog razloga bitno je da se pivo natoči u čašu, a ne pije iz boce.

"Pravi način točenja pive jest da držite čašu pod kutom od 45 stupnjeva, a pivo, usmjereno prema sredini čaše. U idealnom slučaju, to ćete učiniti s udaljenosti, a ne naginjući bocu na rub čaše, kako bi pivo prošlo kroz malo zraka prije nego što se slegne u staklenoj čaši. Kada je čaša napola napunjena, okrenite je uspravno i nastavite točiti do vrha", objašnjava Max

Uz to, pjena pivi omogućava da zadrži svoju aromu i gorčinu, dodaje Max.

Kopirati
Drag cursor here to close