Djelić Andaluzije u Mostaru

Pausa & Tapas - španjolski restoran u centru Mostara

Pored 15-ak različitih specijaliteta, gosti Pausa & Tapas će moći uživati u španjolskom vinu i pivu uz španjolsku glazbu u pozadini
Lifestyle / Hrana | 08. 03. 2018. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć je u prizemlju zgrade Integra u ulici Ante Starčevića ispod svjetlećeg znaka “Pausa & Tapas” ispisan komadić povijesti u Mostaru i Hercegovini.

Foto: Bljesak.info / 'Pausa & Tapas' - Uživajte u doživljaju drukčijih okusa!

Uskom krugu prijatelja i obitelji premijerno je vrata otvorio prvi tradicionalno španjolski restoran na području Mostara i Hercegovine.

Vlasnici Raul i Mayca, bračni par porijeklom iz Huelve, grada na jugu Španjolske u pokrajini Andaluzija, u Mostar su preselili prije gotovo dvije godine nakon što su se prilikom prve posjete Mostaru zaljubili u grad i ljude. Odlučili su da je upravo Mostar idealno mjesto za otvaranje tradicionalnog tapas restorana koji će u grad na Neretvi donijeti potpuno novo gastronomsko iskustvo. 

Foto: Bljesak.info / Vlasnici Raul i Mayca, bračni par porijeklom iz Huelve

Nakon dvije godine napornog planiranja i rada, sinoć su Mostarke i Mostarci imali priliku kušati tradicionalna tapas jela u opuštenoj atmosferi prekrasno uređenog prostora u prizemlju zgrade Integra. Croquetas de bacalao, taquitos de atun con salmorejo i pulpo a la gallega samo su neka od tapas jela koja će oduševljavati nepca gostiju koji sada u srcu Mostara mogu pronaći djelić Andaluzije.

Pausa & Tapas restoran službeno otvara svoja vrata svim posjetiteljima u petak 9.3.2018., a pored 15-ak različitih specijaliteta, gosti će moći uživati u španjolskom vinu i pivu uz španjolsku glazbu u pozadini.

Foto: Bljesak.info /  'Pausa & Tapas' - Uživajte u doživljaju drukčijih okusa!

Pausa & Tapas restoran možete bolje upoznati i pratiti na službenoj Facebook stranici restorana, a za pravo iskustvo španjolske gastronomije možete posjetiti restoran u zgradi Integra u ulici Ante Starčevića radnim danima od 9 do 23 sata te vikendima od 12 do 23 sata.

 Što je tapas?

Jesti na drukčiji način.

Tapa je svijet mudrosti sažet na tanjurić, simbol španjolske kuhinje i odraz jednostavnosti i srdačnosti španjolskog duha.

Tapear je ritual, stil života i umjetnost za sebe, osobito u Andaluziji.

Tapas nam pruža priliku da u jednom obroku kušamo različita jela vodeći se vlastitim ukusom.

Uživajte u doživljaju drukčijih okusa!

Kopirati
Drag cursor here to close