TheAtrium

Glumac Goran Bogdan i chef Filip Horvat zajedno su otvorili restoran

Tu je sve show, nema menija, kažu mi, već repertoar koji ima dramsku strukturu. A desert je epilog, kaže chef Filip Horvat
Lifestyle / Hrana | 03. 06. 2020. u 20:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada su se prije nekoliko godina upoznali, naš popularni glumac Goran Bogdan i mladi chef Filip Horvat nisu ni sanjali kako će zajedničkim snagama otvoriti restoran koji će ujediniti gastronomiju i teatar u jelo nalik na remek-djelo. 

Na prostoru TheAtrium prethodno je bila slastičarnica Torte i to, a prije toga kultni kafić Atrij koji je bio središte zagrebačkog javnog života 90-ih. Čim su kupili prostor, bacili su se na preuređenje. Potrošili su na to milijune kuna i šest mjeseci vremena.

TheAtrium je sastavljen od dvije sale, opuštenija se nalazi u parteru, a druga je smještena u loži restorana. Ukupno je 69 sjedećih mjesta u interijeru. Show kuhinja je pozornica, a chef Horvat glavni glumac.

"Restoran je u Teslinoj ulici i kao posveta Nikoli Tesli, sve je pripremljeno na struju. Ne nedostaje mi plin, mislim da je struja duplo bolja za pripremu jela. Duplo brže radi i duplo manje uništava tave, jela su ukusnija, a ni kuhinja se toliko ne zagrijava pa je ugodnije raditi", otkriva Horvat za Jutarnji.

Kopirati
Drag cursor here to close