Čišćenje organizma

Pet detoks namirnica

Top pet detoks namirnica za gubitak kilograma i čišćenje tijela
Lifestyle / Hrana | 18. 03. 2019. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svježe sezonsko voće i povrće najbolje su namirnice za detoksikaciju i mršavljenje. Za čišćenje organizma osobito su pogodne namirnice poput limuna, ananasa i grejpa jer potiču eliminaciju toksina iz organizma. Donosimo ti popis od pet detoks namirnica kojima ćeš očistiti tijelo i izgubiti suvišne kilograme.

Ljetne namirnice bogate su dijetalnim vlaknima, vitaminima i mineralima koji pružaju kvalitetan oblik detoksikacije organizma. Uključi u prehranu dolje navedene namirnice i one će ti pomoći da odstraniš toksine iz organizma i izgubiš nekoliko suvišnih kilograma.

Limun - Bogat je vitaminom C, potiče lučenje enzima i ubrzava eliminaciju otpadnih tvari. Ispijanjem čaše svježe limunade svakog jutra natašte neutralizirat ćeš kiselost u organizmu jer je limun alkalizirajuća namirnica pa podiže pH vrijednost. Limunom možeš očistiti organizam od toksina nakupljenih tijekom godina, vratiti vitalnost i podići razinu energije. Energetska vrijednost 100 grama limuna iznosi 26 kcal, sok jednog limuna zadovoljava polovicu dnevne potrebe za vitaminom C, no treba ga popiti svježe iscijeđenog jer na zraku brzo oksidira, piše Miss Zdrava.

Crveni luk - Luk ima visok udio kvercetina, snažna antioksidansa te veliku količinu ljekovitih sumpornih spojeva. Sadrži i ljekovite antocijanine koje mu daju crvenu boju. Ova namirnica dobar je izvor prehrambenih vlakana, vitamina B6, folata i mangana, a uz to je i vrlo dobar izvor vitamina C.

Ljute papričice - Sadrže obilje vitamina C i vitamina B skupine te beta karoten. Ovo ljuto povrće doprinosi mršavljenju, za što zasluga pripada sastojku kapsaicinu. Liječnici su uočili da ljuta hrana smanjuje glad i da ljudi manje jedu ako su prethodno konzumirali nešto ljuto.

Grejpfrut - Grejp je odličan izvor vitamina C i dobar izvor vitamina A. Ova dva vitamina potiču imunološki sustav i pružaju antioksidativnu zaštitu. Također, grejp je dobar izvor pantotenske kiseline (vitamina B5) koja ima ključnu ulogu u proizvodnji stanične energije. Ne samo što je bogat nutrijentima i odlična okusa nego je i siromašan kalorijama: polovica grejpa ima tek četrdesetak kalorija pa je idealna namirnica za mršavljenje.

Ananas - Ananas djeluje kao prirodni diuretik pomažući izlučivanje suvišne tekućine, a samim time pomaže i detoksikaciju organizma i mršavljenju. Ananas sadrži bromelain koji razgrađuje hranjive tvari na manje dijelove koje tijelo brže može iskoristiti kao izvor energije. Ananas odlično utječe na tvoju probavu i poželjno ga je konzumirati za vitku liniju.

Kopirati
Drag cursor here to close