Memorijal

Heavy metal noć u Mostaru: Sjećanje na člana benda 'Monolit'

Kultura / Glazba | 06. 04. 2013. u 07:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Heavy metal noć održana je u Mostaru, točnije u dvorani OKC 'Abrašević'. Tijekom protekle večeri nastupila su četiri benda 'Alogia' (Smederevo), 'Tribute to Iron Maiden' (Split), 'Stimulans' (Split) i 'Hetrem' (Široki Brijeg), svi na memorijalnom koncertu posvećenom Zlatku Mehiću Zubi članu grupe 'Monolit'.

'Monolit' je mostarski bend osnovan oko 1988. godine u Mostaru, tada su svirali heavy metal. Izdali su dva demo-a, jedan 1988. sa tri pjesme: 'Kletva', 'Slavno je ime tvoje' i 'You Must Die', a drugi 1990. sa još 3 pjesme: 'Povratak otpisanih', 'Between God and satan' i 'Jester leads the Game'.

Zuba je bio bubnjar u ovom bendu, a poginuo je 1994. godine. Osim Zube bend su činili Predrag Glogovac gitara, bass i bubnjevi, Slobodan Ernjaković vokal i gitara, te Marin Bago bass.

Bendovi koji su sinoć nastupili, mostarsku publiku nisu ostavili ravnodušnom, te su se svi i više nego dobro zabavljali, plesali i pjevali uglas dok su se grupe smjenjivale na pozornici. Organizatori nisu krili zadovoljstvo koncertom, zvukom, svjetlosnim efektima, te na kraju i posjetom. U sklopu iste večeri posjetitelji su u caffe klubu 'Abraševića' mogli ostaviti donaciju za liječenje Tijane Ognjanović.

Kopirati
Drag cursor here to close