BiH

Žuto upozorenje zbog vremenskih neprilika

Lokalno po kotlinama u Bosni ima magle.
Lifestyle / Flash | 06. 10. 2020. u 10:09 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žuto upozorenje zbog obilnijih padalina i grmljavinskog nevremena na snazi je za područje Banjaluke i Prijedora.

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Lokalno po kotlinama u Bosni ima magle.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stupnja.

U srijedu u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad.Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stupnjeva.

U četvrtak u jutarnjim satima prolazna slaba kiša u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Na jugu zemlje razvedravanje u jutarnjim satima. U većem dijelu zemlje smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21 stupanj Celzijusa, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U petak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 12 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22 stupnja.

Kopirati
Drag cursor here to close