Promjena vremena

Žuto upozorenje zbog grmljavine u više bh. gradova

Na visoku temperaturu zraka žuto upozorenje je izdano za mostarsku i trebinjsku regiju. Očekuje se temperatura od 33, 34 stupnja Celzijusa.
Lifestyle / Flash | 17. 08. 2021. u 08:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Širom BiH su mogući prolazni pljuskovi s grmljavinom, uglavnom od sredine dana prema poslijepodnevnim satima.

U jutarnjim satima kiša je moguća na području Krajine i sjevera Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini veći dio dana južnog smjera, a poslijepodne mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu do 34 stupnja.

U Sarajevu djelomično vedro. Poslijepodne je moguć pljusak kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 18, a najviša dnevna oko 27 stupnjeva.

Žuto upozorenje na grmljavinu za danas je izdano za regije Banja Luka, Višegrad, Foča, Sarajevo, Livno i Tuzla, objavio je Meteoalarm.

Na visoku temperaturu zraka žuto upozorenje je izdano za mostarsku i trebinjsku regiju. Očekuje se temperatura od 33, 34 stupnja Celzijusa.

Kako je navedeno na stranici Meteoalarma, posebno upozorenje ne zahtijeva područje dolinama Une, Sane, Save, preko Posavine do Semberije i bihaćka regija.

Žuto upozorenje ukazuje na potencijalno opasno vrijeme, da prognozirane vremenske prilike nisu neuobičajene, ali da treba biti na oprezu.

Kopirati
Drag cursor here to close