Jaki udari vjetra u Mostaru

Žuti meteoalarm upaljen u BiH

Žuti meteoalarm zbog vjetra je upaljen i za područje Mostara gdje se očekuje da udari budu od 40 do 60 kilometara na čsat.
Lifestyle / Flash | 25. 01. 2021. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žuti meteoalarm zbog jačih udara vjetra i niske temperature zraka danas je izdat za veći dio Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH), objavljeno ja na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pojačan vjetar s mjestimičnim udarima od 40 kilometara na sat puhat će na području regija Banja Luka, Višegrad i Foča. Prognozirana temperatura zraka za te krajeve je oko minus pet stupnjeva Celzija.

Žuto upozorenje zbog pojačanog vjetra izdano je za trebinjsku regiju, gdje se očekuje da udari mjestimično budu jači od 40 kilometara na sat.

Niska temperatura zraka prognozirana je za područje Bihaća gdje će minimalna temperatura vzraka biti oko minus pet stepnjeva Celzija, a na području Livna oko minus šest, dok se očekuje da udari vjetra budu od 40 do 55 kilometara na sat.

Na sarajevskom području prognozirana je temperatura zraka od oko minus pet, a udari vjetra između 40 i 50 kilometara na sat.

Žuti meteoalarm zbog vjetra je upaljen i za područje Mostara gdje se očekuje da udari budu od 40 do 60 kilometara na čsat.

Kopirati
Drag cursor here to close