Mali trikovi

Znate li kako ćete na svakoj fotografiji izgledati savršeno?

Lifestyle / Flash | 19. 06. 2016. u 10:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgledate sjajno u stvarnosti, a kad se fotografirate, uočavate da vam make up i ne izgleda bajno. Vjerojatno ste i sami zaključili da ne funkcionira svaki make up pred objektivom. Donosimo savjete i trikove uz koje ćete na svakoj slici izgledati odlično.

Odaberite pravi puder

Pogrešno odabrana nijansa i tekstura pudera odmah će se uočiti na fotografiji. Žene najčešće smatraju da lice za fotografiju moraju prekriti gustim slojem pudera i zatim ga potpuno matirati.
Ovo je ogromna greška, pogotovo ako koristite puder s zaštitnim faktorom koji će u kombinaciji s blicem uzrokovati izgled neprirodno blijede kože, piše Oslobođenje.ba.

Bolje je staviti manje pudera da se vide neki nedostaci nego zacementirati lice. Jako često se dogodi da žene ne stavljaju puder na vrat i onda lice izgleda savršeno, a na prelazu je vidljivo da vrat nije iste boje. Bolje je imati manje pudera na licu, a jače pigmente koristiti npr. na usnama. Za kožu je bitno da diše i da izgleda prozračno.

Puno pudera uglavnom nigdje ne izgleda dobro jer velike količine pudera - kako u stvarnosti, tako i na fotografiji - koži oduzimaju teksturu. A prvi put kad se nasmijete, puder popuca na tom mjestu i samo akcentira bore. Treba imati na umu da će fotoaparat isprati dobar dio boje s lica, i u tom slučaju malo pojačajte konture lica.

Međutim, to ne znači da se trebate našminkati drastično drugačije od uobičajene rutine šminkanja. Malo konture na licu istaknut će crte lica, odnosno redefinirati ih po potrebi. Sve u svemu, izbjegavajte previše šminke, žute i pretjerano mat pudere.

Što je dozvoljeno, a što zabranjeno?

Ako želite na fotografiji postići dojam punijih usana, ružem ili olovkom slobodno precrtajte vrh, ali ne i kutove usana jer će vam usne djelovati vrlo neprirodno. Pripazite pritom da je proizvod mat teksture kako vam se svjetlost ne bi prelamala preko precrtanog ruba usana i učinila ga vidljivim.

Osim toga, dozu luminoznosti licu možete dati koristeći highlight proizvode na 5 ključnih točaka lica gdje bi vam prirodno padala svjetlost: Kupidov luk koji usnama daje srcoliki oblik, područje ispod luka obrve, linija duž nosa, vrh jagodica i unutrašnji ugao oka.

Osim nijanse i teksture pudera koje žene nerijetko krivo biraju, postoje još dvije kritične greške s kojima se često susreću, a koje uzrokuju da cijeli look izgleda promašeno. Uglavnom to je stavljanje previše rumenila ili krivo apliciranje i još jedna velika pogreška - pretanko počupane obrve.

Kopirati
Drag cursor here to close