Uz vrisak putnika

Znate li da postoji mjesto na kojem možete iskusiti pad aviona

Zračni prijevoznici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Abu Dhabiju imaju poligon za treniranje svojih zaposlenika za slučaj bilo kakve nesreće.
Lifestyle / Flash | 09. 03. 2021. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nego što piloti prvi put sjednu u avion, a stjuardi krenu na prvi let, već su iskušali najgore što im se može dogoditi u limenoj ptici. Takav je slučaj i u Etihadu. Zračni prijevoznici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Abu Dhabiju imaju poligon za treniranje svojih zaposlenika za slučaj bilo kakve nesreće.

Etihad Aviation Training Centre obuhvaća simulatore aviona, poput Airbusa A380 ili pak Boeinga 787 Dreamlinera, u kojima piloti vježbaju kako upravljati tim zrakoplovima, ali i što napraviti u slučaju da otkaže motor ili se dogodi neka druga vrsta nesreće.

U simulatorima se nalazi i stvarna kopija putničke kabine u kojoj posada uči što napraviti kada avion počne nekontrolirano padati prema zemlji, zapale se sjedala, a dim počne puniti pluća svih prisutnih. Cijela simulacija dodatno je podcrtana prestravljenim vriskom putnika koji se pušta u kabinu sa zvučnika.

Video: Inside ETIHAD AIRWAYS: Comparing PILOT vs CABIN CREW training

Novinar Nicky Kelvin s portala The Points Guy UK bio je pozvan da provede dan u njihovu centru za treniranje, a tamo je snimio svoja nevjerojatna iskustva.

"Bio sam vrlo iznenađen koliko su stvarni scenariji treninga za kabinsko osoblje. Navikli smo vidjeti hidraulične simulatore za pilote koji omogućavaju uvjerljivo kretanje jedinice, ali manje je poznato da neki centri imaju slična mjesta za treniranje kabinskog osoblja."

Iako se na prvi pogled čini da bi iskušavanje najcrnjih scenarija u simulatoru moglo povećati strah od letenja kod ljudi, Kelvin vjeruje u suprotno. On smatra da bi se većina umirila kada bi doživjela nesreću, a potom shvatila da je posuda savršeno trenirana za nošenje sa svim eventualnom posljedicama, piše punkufer.hr.

Što je Nicky Kelvin doživio u Etihadovu centru, pogledajte u njegovu YouTube videu.

Kopirati
Drag cursor here to close