Pet znakova

Znakovi otkrivaju - Jeste li ovisni o stresu?

Evo kako možete prepoznati da imate problem koji zahtjeva rješenje...
Lifestyle / Flash | 31. 01. 2018. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za kratkotrajni stres tvrdi da je zapravo dobar i poticajan za organizam, dugotrajne i jako stresne situacije negativno djeluju na tijelo i čine nas podložnijima zdravstvenim tegobama, piše Ordinacija.hr.

Ako stres postaje dio vaše svakodnevice i već ste se pomirili s takvim načinom života, možda ste ovisni o tom osjećaju... Evo kako možete prepoznati da imate problem koji zahtjeva rješenje...

1. Ne prestajete brinuti o budućnosti: Stalna briga o tome što će biti sutra je alarm koji signalizira da ste doslovno ovisni o stresu. Jasno je da se planovi za budućnost trebaju raditi, ali ne smijete zanemariti činjenicu da nikada ne znamo što donosi sutra te treba biti spreman na promijene. To je i najbolji način za izbjegavanje stresa!

2. Stvarate stres gdje god se pojavite: Uvijek kasnite na posao ili kasnite s projektima pa se svi moraju prilagođavati vašem ritmu... Ukratko, gdje god se pojavite, stvarate stres i više volite raspored koji je pun obaveza nego život bez problema.

3. Brojite sekunde: Iako postoje situacije kada moramo računati svaku minutu, ali ako brojite svaku sekundu pritom ne radeći ništa drugo, vjerojatno ste ovisni o stresu. Živcira vas svaka sekunda čekanja lifta? Umirite se i naučite strpljivosti.

4. Nestrpljivi ste i po pitanju drugih ljudi: Bilo da ste majka, zaposlenik ili šef, stres je vaš najbolji prijatelj... Svakom odnosu dodate malo stresa, očekujete od drugih da rade samo ono što im kažete i ljuti ste kad god se to ne poštuje? Možda imate problem...

5. Drama je ono što vas pokreće: Ako sami ne stvorite dramu, ona će pronaći put do vas. Kao ovisnik o stresu, imate problem sa svime što vodi do mirnog života – usmjereni ste na stvaranje drame jer bez nje je vaš život dosadan... ovo sigurno predstavlja problem pa pokušajte pronaći način kako ga riješiti.

Kopirati
Drag cursor here to close