Borba s glavoboljom

Životna iskustva - kako su pojedinci ublažili migrene

Lifestyle / Flash | 05. 05. 2017. u 06:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo svakoga ponekad zaboli glava i ako je to samo povremeno, nije neki problem. Ali za mnoge ljude, osobito žene, glavobolje predstavljaju ogroman problem. Bol može biti ustrajna, nemilosrdna, pulsirajuća, a uobičajena sredstva protiv bolova ne pomažu.

Nema rješenja koje bi bilo dobro za sve pa pročitajte iskustva devet žena kako su one riješile ili ublažile bol. Pronašli smo devet iskustava žena koje govore o tome što im je pomoglo kod kroničnih glavobolja, piše Telegram.hr.

Nadomjesci
“Imala sam nekoliko migrena mjesečno ali se to promijenilo kada sam počela uzimati 250 miligrama magnezija dnevno. Pomaže opuštanju mišića lica i relaksira tenzije u vratu i ramenima.

Sada me glava boli jedino kada se mijenja vrijeme, a čak ni te epizode nisu više tako strašne. Magnezij zovem čudesnim lijekom”, kaže Jennifer Gorczynski Walker iz Pittsbuga.

Promjena načina života
“Kada sam bila mlađa, imala sam dvije do tri migrene tjedno, sada jednu mjesečno. Zafrkavam se da mi je glavobolja poručivala da ne spavam dovoljno, da ne pijem dosta vode, ili ne jedem redovito. Hakomi metoda pomogla mi je da se riješim stresa i naučila me da čitam signale svoga tijela”, govori Amanda Castelman iz Seattlea.

Izbjegavanje kofeina

“Pila sam dvije do tri šalice kave dnevno, a znala sam da se kofein smatra okidačem migrene. Ne pijem kavu već godinu dana, a moje glavobolje su momentalno prestale. Sada se jave samo kada sam bolesna”, iskustvo je Jordan Rosenfeld iz Petalume u Kaliforniji.

Pušenje marihuane

“Osudite me ako želite ali meni marihuana pomaže. Uzimam lijekove za migrenu, a nekih dana ništa mi ne može ublažiti bol. Glavobolja me ubija. Pročitala sam da medicinsku marihuanu liječnik može prepisati za migrenu, pa sam odlučila da vrijedi pokušati. Kad glavobolja krene, uzmem marihuanu i glavobolja se povuče”, priča je Merrick Brady iz Greensboroa, Sjeverna Karolina.

Mirisna ulja

“Vjerujem da su za većinu mojih glavobolja krivi sinusi, stres i promjene vremena. Ako su glavobolje baš strašno bolne, popijem tabletu da zaustavim sinusnu glavobolju, a uvijek nosim bočicu vode i esencijalna ulja paprene metvice, lavande i limuna koje nanesem duž linije kose i svugdje gdje me počne boljeti, kao iza ušiju. Moje su migrene bile toliko snažne da sam znala povraćati pa je liječnik već preporučivao operaciju. Odlučila sam pričekati i pokušati sa kombinacijom mirisnih ulja. Sada imam tek nekoliko migrena godišnje”, pripovijeda Christine Zidlicky iz Minnesotte.

Piercing

“Jedino što je umanjilo moje glavobolje je piercing kroz hrskavicu uha. Prijateljica je negdje čula da to pomaže kod migrena i odlučila sam pokušati. Od tada, migrena mi se nije više pojavila”, iskustvo je Dawn North James is Knoxville-a.

Tablete za kontracepciju

“Imala sam strašne glavobolje, svaka tri dana dok nisam počela piti tablete za kontrolu začeća. Na mene su djelovale čudesno. Već tri godine ih uzimam i imala sam tek pokoju tenzijsku glavobolju”, priča Vera Pollina iz Chicaga.

Pravilna prehrana

“Imam migrene od svoje dvanaeste godine, strašne i pulsirajuće. Lijekovi mi nisu puno pomagali ali promjene prehrane i tehnike smanjenja stresa, načinile su ogromnu razliku. Prestala sam konzumirati šećer, kofein, procesuiranu hranu, bijelo brašno (tjestenina i kruh). Pijem samo čistu vodu, biljne čajeve kao kamilicu, ne uzimam nadomjestke šećera. Moje strašne migrene su se smanjile i sve su moje promjene načina života pomogle”, kaže Leigh Shulman iz Salta u Argentini.

Energetski napitci

Nancy Strickland priča kako je patila od takvih migrena da je nekoliko puta završila u bolnici, na injekcijama jer ništa drugo nije moglo zaustaviti bol. “Jednom je moja obitelj otišla na odmor bez mene. Sama kod kuće, prvi puta sam slučajno popila energetski napitak. Glavobolja se povukla u času. Prošlo je 5 godina otada, redovito uzimam neki energetski napitak kada osjetim naznaku početka glavobolje. Ne znam radi li se o kofeinu koji sadrže ali nisam imala više niti jednu migrenu.”

Kopirati
Drag cursor here to close