Švedska

Zimska bajka u apartmanu u hotelu od leda

Sadrži ukupno 15 umjetničkih apartmana u čijem stvaranju su sudjelovali umjetnici i kipari iz cijelog svijeta.
Lifestyle / Flash | 18. 12. 2019. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedaleko od Jukkasjärvija, najsjevernijeg gradića u Švedskoj u kojem su prosječne temperature znatno niže od nule, niknulo je pravo umjetničko čudo, izvještava Euronews.

Ledeni hotel Kiruna koji već tri desetljeća predstavlja pravu atrakciju ponovo je otvoren za posjetitelje. Hotel se obnavlja i svakog prosinca otvara svoja vrata i prima goste sve do travnja.

Sadrži ukupno 15 umjetničkih apartmana u čijem stvaranju su sudjelovali umjetnici i kipari iz cijelog svijeta. Od 126 prijavljenih kandidata njih 31 je odabrano za dizajniranje kako samih apartmana tako i predmeta – stolica, stolova, lustera, boca, različitih ukrasa. Tu je i bar s čašama od leda i ledenom kapelom koja je popularna kod bračnih parova.

Video: Ledeni hotel Kiruna predstavlja pravu atrakciju za posjetitelje

Led koji je upotrijebljen dolazi iz Torne, rijeke duge 522 kilometra koja predstavlja granicu između Švedske i Finske. On se u obliku blokova izvlači iz rijeke krajem ožujka ili početkom travnja, kada je najdeblji. Blokovi leda se zatim skladište i čekaju trenutak kad će biti upotrijebljeni.

Mjesto u ledenom apartmanu stoji 600 dolara (oko 4000 kuna), ali u cijenu je uključen i boravak u spektakularnom divljem krajoliku koji čini pozadinu hotela.

Kopirati
Drag cursor here to close