U 72. godini života

Zeničanin Hamid Begovac nastavio tradiciju kupanja u rijeci Bosni

Begovac se okupao pri temperaturi zraka u od dva Celzijeva stupnja iznad nule.
Lifestyle / Flash | 04. 01. 2020. u 14:53 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Zeničanin Hamid Begovac nastavio tradiciju kupanja u rijeci Bosni

Sedamdesetdevetogodišnji Zeničanin Hamid Begovac, kojeg je bodrilo desetak njegovih prijatelja, obavio je danas na lokalitetu Kamberovića polja tradicionalno novogodišnje kupanje u rijeci Bosni.

Begovac se okupao pri temperaturi zraka u tom gradu od dva Celzijeva stupnja iznad nule.

''Ako računam novogodišnja i kupanja za Čimburijadu, prvog dana proljeća, ovo je moje 65. kupanje u rijeci Bosni. Prvi sam se put okupao kao 14-godišnji dječak u siječnju u Travniku, na Plavoj vodi'', ističe Begovac, koji dodaje da je za ovakav poduhvat važno prethodno obaviti pripreme, koje traju i po nekoliko dana.

On se, kaže, uglavnom sprema na Smetovima, gdje se masira snijegom, ali je u nedostatku snijega, prije ulaska u vodu, danas uz obalu rijeke pronašao malo leda te izmasirao svoje tijelo.

Begovac je, inače, već 19 godina u mirovini, a do 60. godine života, do kada je bilo moguće darivati krv, 51 put darovao je tu dragocjenu tekućinu.

Zbog toga je u bivšoj Jugoslaviji dobio najveća priznanja, a višestruki je, ističe, sudionik, zapovjednik i udarnik omladinskih akcija.

''Tri puta sam lomio ruke i noge, razbijao glavu. Na meni je obavljeno nekoliko operacija, ali sam dobrog zdravlja. Najvažnije je da je srce zdravo'', kaže Begovac.

Kopirati
Drag cursor here to close