Dobile i upute

Žene u Londonu primile pisma: Grijeh je nositi suknju koja otkriva koljena

Lifestyle / Flash | 24. 09. 2016. u 19:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ultraortodoksni rabin poslao je pisma tisućama žena židovske vjeroispovijesti u Londonu upozoravajući ih da je "grijeh nositi suknju koja otkriva koljena".

Pismo sadrži ključne stavke primjerenog odjevanja koje, osim suknji iznad koljena, upućuju i na skrivanje figure te izbjegavanje odjeće jarkih boja.

"Suknja mora biti deset centimetara ispod koljena jer suknja te duljine omogućuje da koljena budu pokrivena i dok trčite, sjedite ili se penjete po stepenicama. Bluze i majice moraju biti dovoljno široke da ne otkrivaju figuru, a i suknja mora biti takvoga kroja da bokovi i bedra budu skriveni. Odjeća ne smije biti neobičnog stila te upadati u oči. Ne smije biti crvena, žuta ili bilo kakvih fluorescentnih boja koje upadaju u oči. Umjesto toga moraju se nositi neupadljive boje", stoji u pismu, prenosi Index.hr.

"Skromnost je važna vrlina Židova i jednako se odnosi na žene kao i na muškarce. Može se manifestirati i kroz odabir odjeće, no ovo ponižava žene i potiče kontrolu muškaraca nad njima", rekla je za Independent Dina Brawer iz židovskog feminističkog saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close