Recepti

Želite tamniju kožu: Napravite sami sredstvo za tamnjenje kože

Lifestyle / Flash | 30. 06. 2016. u 08:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tamnija koža mnogim ljudima daje samopouzdanje, te se osjećaju zgodnije i privlačnije. No, sati ''prženja'' na suncu mnogima su uzalud ako se ne koriste adekvatna sredstva za tamnjenje.

Stoga donosimo savjete kako sami napraviti prirodna sredstva za tamnjenje kože.

Kakao losion za tamnjenje

Za ovaj losion bit će vam potreban običan bijeli losion za sunčanje, te kakao prah. U pola šalice losiona pomiješajte 1/3 šalice kakao praha. Napravljeni losion nanesite na tijelo, te ga stavljajte svaki dan dok ne dobijete željenu boju kože.

Losion od crnog čaja

Losion za tamnjenje od crnog čaja ćete napraviti tako što ćete u obični losion dodati skuhani crni čaj. Kako bi imao bolji učinak stavite četiri vrećice čaja u jednu šalicu.

Lavandino ulje za sunčanje

Ovo ulje ćete napraviti tako što ćete 5-10 kapi esencijalnog ulja lavande pomiješati sa 6 žličica ulja oraha, 6 žličica lješnjak ulje, te 4 žlice sezamovog ulja. Napravljeno ulje držite na tamnom mjestu.

Mrkva

Iako mnogi ne bi rekli, mrkva je pravi saveznik za tamnjenje kože. U kombinaciji s orasima i maslinovim uljem postaje izvrsno sredstvo za tamnjenje. Naribanu mrkvu i par oraha potrebno je staviti u teglu s maslinovim uljem. Smjesu je prije korištenja potrebno držati na suncu 15 dana.

Također se za tamnjenje preporučuju maslinovo, kokosovo, avokadovo, suncokretovo, te ulje od mrkve. Ako ne želite previše potamniti preporučujemo vam nevenovu mast.

Ako želite pocrniti najbolji način da to učinite je da to uradite postupno. Najprije provedite 20 minuta na suncu kako ne biste dobili nikakve opekline. Potom postupno produžavajte boravak na suncu.

Kopirati
Drag cursor here to close