nekoliko trikova

Želite postati dama - stvar je u detaljima

Lifestyle / Flash | 16. 09. 2016. u 07:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako dame zamišljamo kao starije žene koje nose bijele rukavice, organiziraju otmjene čajanke i drže se nekih izumrlih konvencija, to baš i nije tako – dama je, zapravo, sofisticirana i decentna žena s lijepim manirima i u tome nema ničeg zastarjelog.

Stvar je u detaljima. Ne morate jednaki napor u izgled ulagati svaki dan, ali ćete se osjećati bolje ako to budete radili. Donosimo nekoliko načina kojima ćete uspjeti u namjeri da postanete dama, naravno, ako to želite.

Uredna kosa
Nikad nećete izgledati kao dama ako vam kosa izgleda kao ptičje gnijezdo. Svi ujutro izgledamo kao da smo upravo došli s ratišta, ali ako vam kosa uvijek tako izgleda, tada odaberite frizuru koju je lako održavati. I svakako si priuštite nekoliko proizvoda koji će vam u tome pomoći.

Čiste cipele
Kao što smo već napomenuli, ključno je brinuti se o detaljima. Kad ste posljednji put očistili cipele? Nijedna dama ne bi nosila blatnjave cipele, stoga ih redovito čistite, a ne zaboravite ni na đonove.

Budite ispeglani
Peglanje je možda dosadno, ali nećete izgledati ženstveno ako vam je odjeća izgužvana. Odjeću uvijek ispeglajte prije nego što je objesite u ormar. Tako će uvijek biti spremna za nošenje, a vi ćete izgledati uredno.

Manikura
Otkrhnuti nokti s ostacima laka koji ste nanijeli još prošli tjedan nisu lijep prizor. Neka vam ruke i nokti uvijek budu čisti, lijepi i uredni. Čim se lak na noktima počne guliti, uklonite ga i stavite drugi jer popravljanje nastale štete nikad nije najsretnije rješenje. Također, kraće je nokte jednostavnije održavati nego duge.

Vježbajte u štiklama
 U štiklama se krećete kao slon na štakama? Damski izgled zahtijeva nošenje štikli, no one ne moraju biti visoke. Stoga, ako niste ljubiteljica vrtoglavo visokih potpetica, vježbajte po kući i s vremenom ćete steći samouvjerenost i za šetnju modnim pistama. Dama se uvijek drži uspravno, a ne pogrbljeno.

Savršen make-up
Ako želite izgledati damski, vaš make-up mora biti jako uredan. Stoga ga nanesite oprezno i precizno, tako da eventualni ‘popravci’ tijekom dana budu minimalni. Izbjegavajte tešku šminku i svijetle boje, budite jednostavni i elegantni. Recimo, tuš i maskara, puder i malo rumenila bit će dovoljni.

Budite hidratizirani
Suha ili crvena koža nije privlačna. Ako je vašoj koži hidratacija prijeko potrebna (posebice zimi), redovito nanosite hidratantnu kremu. Hidratacija je potrebna i drugim dijelovima tijela, poput ruku, koje su uz lice najizloženije hladnoći. No, ruke možete zaštititi od negativnih vremenskih utjecaja nošenjem elegantnih rukavica.

Stav
Dobar stav ne samo da vas čini ženstvenijom, nego je dobar i za vaše tijelo. Pogledajte se u ogledalo. Imate li spuštena ramena ili ste pogrbljeni poput starice? Ravno držanje najbrži je način do elegantnog i ženstvenijeg izgleda.


Kopirati
Drag cursor here to close