Inspirativna priča

Zejna, Đana, Aida i Nermina iz Mostara pokazuju da ništa nije nemoguće

Butik rabljenom odjećom „Prijatelji-Friends“ koji djeluje pod okriljem Udruženja „Naša djeca-Our kids BiH“ ovih je dana renoviran što posebno raduje tri stalno zaposlene djevojke Zejnu, Đanu i Aidu.
Lifestyle / Flash | 21. 07. 2021. u 19:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspirativna priču koja pokazuje da ništa nije nemoguće ako postoji vizija i volja dolazi iz Mostara. Riječ je butiku rabljenom odjećom u kojem rade osobe s invaliditetom.

Nebrojeno puta se pokazalo da su osobe s invaliditetom vrijedni i predani radnici. I za to imamo dokaz. Butik rabljenom odjećom „Prijatelji-Friends“ koji djeluje pod okriljem Udruženja „Naša djeca-Our kids BiH“ ovih je dana renoviran što posebno raduje tri stalno zaposlene djevojke Zejnu, Đanu i Aidu. One jedva čekaju da kupcima sutra ponovno otvore svoja vrata.

Zejna Tule ne može dočekati ponovno otvorenje butika rabljenom odjećom i susret s kupcima. Sve je pripremljeno i složeno. Što bi rekli „sve je pod konac“. Djevojke i žive zajedno, samostalno uz pomoć prijatelja iz Udruženja „Naša djeca“

“Lijepo mi je. Baš sam zadovoljna hvala dragom Bogu imam sve. Imam platu, ja to puno ne trošim.”

I Zejninim prijateljicama Đani i Aidi dosta je odmora i spremne su za nove radne izazove. Budući da već par godina rade već su to prekaljene trgovkinje

“I kad ja radim u butiku, ja njima trebam pomoć, izvolite i uslužiti i to sve . Ako je neka osoba velika, treba pomoći velikoj osobi”, kaže Đana Gačanica, radnica u butiku “Prijatelji-friends” u Mostaru.

“Pomažem mušterijama što im treba, odjeće ljetne, zimske što god treba tu smo da im pomognemo”, rekla je Aida Džumhur, radnica u butiku “Prijatelji-friends” u Mostaru.

Cure imaju i podršku u skladištu. Tamo je glavna Nermina koja za njih sortira odjeću. Vrlo odgovoran posao jer svi znaju da uredno skladište znači nesmetan posao u butiku

“Pomažem u magacinu curama, šta god im treba tu sam”, priča Nermina Mujkanović. Radnica u skladištu butika “Prijatelji-friends” u Mostaru.

Butik rabljenom odjećom kruna je radne terapije koju osobama s invaliditetom, uz ostalo, pruža Udruženje „Naša djeca-Our kids BiH“. Od 2018. registirani su kao tvrtka i zahvaljujući projektima Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom uspjeli su renovirati i oplemeniti prostor

“Zapošljavanje osoba s invaliditetom je jako bitna stvar u društvu jer je to jedan od najefikasnijih načina njihovog društvenog uključivanja u našu zajednicu. I mi idemo tim putem”, istakla je Sunčica Kragulj, projekt menadžerica Udruženja “Naša djeca-Our kids BiH” u Mostaru.

I to vrlo uspješno tim više jer zahvaljujući Udruženju Zejna, Aida, Đana i Nermina žive samostalan život i što je najbitnije, sretne su, prenosi Federalna.

Kopirati
Drag cursor here to close