Pronađite ih u trgovinama

Zdravoljupci su stigli u Konzum

Zdravoljupci su plišanci sa likovima voća i povrća koji nisu tu samo zbog zabave - njihova misija je mnogo značajnija.
Lifestyle / Flash | 08. 04. 2019. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Zdravoljupci

Veseli i šareni Zdravoljupci stigli su u Konzum trgovine širom Bosne i Hercegovine, spremni za zabavu i igru sa mališanima, ali i da svojim neodoljivim šarmom osvoje simpatije i onih malo starijih.

Zdravoljupci su plišanci sa likovima voća i povrća koji nisu tu samo zbog zabave - njihova misija je mnogo značajnija. Zdravoljupci animiraju na pozitivne promjene prehrambenih navika kod mališana i to s razlogom, jer su evidentni sve češći slučajevi prekomjerne težine ili pothranjenosti posebno kod djece predškolskog uzrasta uslijed neadekvatne ishrane.

''Učenje i usvajanje navika kod djece dokazano je lakše kroz igru. Kada lik voća ili povrća postane prijatelj djece, rado će se s njim družiti, kako u igri, tako i na tanjuru'', pojašnjava dr. Safija Softić - Namas, doktorica medicine koja vodi programe edukacije o pravilnoj prehrani.

''Stvaranje zdravih navika kod djece je veoma važno uzmemo li u obzir ozbiljne posljedice koje nosi nezdrava i neuravnotežena ishrana sa neadekvatnim unosom makro i mikronutritijenata. Posljedice mogu biti gojaznost/pretilost, pothranjenost i druga posljedična oboljenja. U tom smislu projekt Zdravoljupci će u mnogome pomoći roditeljima i djeci da kroz igru i zabavu usvajaju zdrave prehrambene navike i pozitivan životni stil'', navodi.

Foto: PR / Zdravoljupci

Trgovački lanci širom Europe do sada su veoma uspješno promovirali zdrave navike kod djece kroz ovaj projekt, a Konzum prvi put jedan ovakav projekat dovodi u BiH. Zdravoljupce, čije je izvorno ime The Goodness Gang, osmislila je globalna kompanija TCC, koja djeluje u više od 50 zemalja svijeta.

''Zdravoljupci su već izazvali ogromno zanimanje obzirom da je najavna marketinška kampanja počela prije nekoliko dana, a maskote sa likovima Zdravoljubaca su protekli tjedan posjetile nekoliko gradova u BiH. Mi u Konzumu nastojimo svakom projektu koji realiziramo dati dodatni značaj, te ćemo tako sa Zdravoljupcima obići vrtiće i održati zabavno-edukativne radionice za mališane predškolskog uzrasta, a potom ćemo realizirati i niz radionica i u našim rgovinama širom BiH gdje ćemo dodatno promovirati značaj zdravih prehrambenih navika. Posebno bih naglasio da ćemo dio sredstava od prodaje Zdravoljubaca pred završetak projekta donirati domovima za nezbrinutu djecu u četiri bh. grada“, rekao je rukovoditelj Službe marketinga Konzum BiH, Haris Arnautović.

Foto: PR / Zdravoljupci

Veseli Zdravoljupci Brokula Roko, Češnjak Oli, Patlidžan Tobi, Mrkva Maki, Banana Beti, Jagoda Lola i Kruška Keli, su dostupni u Konzum trgovinama po promotivnim cijenama uz sakupljen dovoljan broj naljepnica koje kupci dobivaju pri kupovini. Uvjet za dobivanje naljepnica je određeni iznos kupovine, a mogu se dobiti i dodatne naljepnice za kupovinu odabranog voća i povrća te posebno označenih proizvoda partnera projekta.

Projekt Zdravoljupci u Konzumu BiH će trajati do 16. lipnja 2019., a više informacija dostupno je na internetskoj stranici www.konzum.co.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close