Vatra i barut

Zdravko Čolić u sklopu proslave Svetog Vlaha pjeva u Revelinu

Lifestyle / Flash | 04. 02. 2016. u 11:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najpopularniji će pjevač ovih prostora, Zdravko Čolić, u sklopu proslave Dana grada Dubrovnika i Svetog Vlaha, u subotu 6. veljače nastupiti u dubrovačkom Culture clubu Revelin.

Čim je koncert najavljen, prvotno za srijedu, 3. veljače, organizatori su doslovno zasuti pozivima i mailovima, od kojih je velik broj bio iz cijele Hrvatske, pa i okolnih zemalja.

Potražnja za ulaznicama je nezapamćena, a posebno su česte bile molbe da se koncert održi tijekom vikenda, kako bi stotine obožavatelja moglo doputovati na koncert u Dubrovnik.

Kad je čuo za ogroman interes i molbe publike, Zdravko Čolić nije oklijevao nego je odmah pristao na novi datum. Koncert u Revelinu će zato, na opće oduševljenje, biti održan u subotu, 6. veljače.

Podsjetimo, riječ je o koncertu sklopu turneje ‘Vatra i barut’ na kojoj je u nešto manje od dvije godine prošao 40 gradova i nastupio pred 400 tisuća ljudi. U Hrvatskoj je punio zagrebačku i splitsku Arenu, još jedanputa potvrdivši da ga slušaju sve generacije.

"Ljubavna tematika je nešto o čemu jedino treba pjevati. Muzika možda može i skinuti režim, ali ako ovako gledam iz perspektive publike, posebno kad je ona u većini ženska, onda gledam to u kontekstu ljubavne tematike, ja mislim da bi svi ljudi trebali pjevati o ljubavi’, kaže Čolić.

‘Produži dalje’, ‘Pjevam danju, pjevam noću’, ‘Gori vatra’, ‘Mađarica’, ‘Ti si mi u krvi’, ‘Pjesmo moja’ i mnoge druge pjesme, bezvremenski su hitovi koje, osim starijih, rado pjevaju nove generacije, rođene puno nakon vremena u kojima je najveći broj tih hitova nastajao. Na 14 albuma koliko je objavio od početka karijere i prvog albuma ‘Ti i ja’, objavljenog još 1975., pregršt je hitova, pa je Čolić jedan od onih koji nema problema izabrati repertoar za ovako velik koncert, u Dubrovniku tako važnom tjednu.

Kopirati
Drag cursor here to close