Okoliš

Zavirite u najljepša školska dvorišta u Mostaru

Lifestyle / Flash | 02. 06. 2016. u 13:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nagrada je veliki poticaj, a dobivena sredstva bit će uložena u obogaćivanje dvorišta, složni su ravnatelji svih škola koje su nagrađene na natječaju Grada Mostara za najuređenije dvorište.

Ravnateljica OŠ ''Bijelo Polje'' Potoci, Mediha Čolakhodžić, kaže kako ta škola ima ogromno područje bogato zelenom površinom, koje su oduvijek njegovali.

''Oduvijek smo nastojali da ga održimo kvalitetnim, primamljivim za oči, a istovremeno da djeci razvijemo ekološku svijest o očuvanju životnog prostora u kojem borave. Aplikacija je bila u ožujku, a radovi na uređenju dvorišta su trajali od mjeseca veljače do podnošenja aplikacije'', rekla je Čolakhodžić i dodala kako su naišli na veliku podršku roditelja i lokalne zajednice.

Nagrada je kaže Čolakhodžić poticaj za naš daljnji rad i usmjeravanju djece kao održanju životnog prostora ugodnijeg i zdravijeg za njihov život. Nagradu ćemo potrošiti na uređenje školskog dvorišta, kako bismo ga opremili klupama, kantama za otpatke, za uređenje prostora, kupovinu sadnica''.

Ravnateljica OŠ Petra Bakule, Anela Vidačak, kaže kako je uređenje vrta tradicija škole.

''Osim vanjskog djela mi imamo unutarnji vrt, koji uređujemo u sklopu ekološke sekcije. To je prostor koji se uređuje više od dva desetljeća. To je tradicija naše škole. Nagrada je velika potvrda i nešto jako puno znači svima nama u školi. S obzirom da stvarno nitko nas nije financirao osim nas sami koji smo aplicirali u projekte. Isključivo dobra volja i rad djelatnika i učenika i nastojanja da se učenike, a i lokalnu zajednicu osvještava ekološki'', rekla je i dodala kako će nagradu uložiti u daljnje uređenje, u nabavku novih sadnica, za doradu ograde koja se nalazi na školskom dvorištu i školskom vrtu.

Ravnatelj Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca, Branko Landeka, istaknuo je kako su pripreme za uređenje dvorišta su počele sredinom veljače i da će se radovi na njegovu uređenju nastaviti.

''Uz potporu profesora i velike zainteresiranosti učenika uvelike je olakšan rad na ovom projektu. Od novca kojeg smo dobili na natječaju Grada Mostara namjerna nam je da zaokružimo cjelinu našeg dvorišta, a to je fontana koja bi trebala ovog mjeseca biti instalirana'', rekao je Landeka.

Zbog odsustva nismo uspjeli dobiti izjavu ravnateljice Gimnazije Fra Grge Martića, a među nagrađenima našlo se i dvorište Rehabilitacijskog centra za osobe s posebnim potrebama Sveta Obitelj.

Ravnateljica Centra, sestra Krunoslava Adžamić, zahvalila se Gradu i povjerenstvu koje je odlučivalo o ovoj nagradi.

''Ono je prepoznalo naš trud oko očuvanja okoliša. Lijepo i uređeno dvorišta je jako bitno za sve naše korisnike, djecu i odrasle, za igru i šetnje'', rekla je sestra Krunoslava i istaknula kako je nagrada poticaj da i dalje nastave s uređenjem dvorišta.

Kopirati
Drag cursor here to close